Annonse
Konserten «Stille Lys» av Jan Gunnar Hoff ble spilt inn med storstilt TV-produksjon i Bodø. Foto: Deadline Media

Konsert nådde over én million

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Nordnorsk Lederutvikling-konserten med Jan Gunnar Hoff og Bodø Domkirkes ungdomskor ble en suksess som nådde langt flere enn man kunne håpe på.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg da låta «Terra Nova» gikk som en farsott over hele verden i romjula. Jan Gunnar Hoff og Bodø Domkirkes Ungdomskor har fått flere hundre tusen visninger, og har nådd over en million mennesker i Japan, USA, Tyskland, Norge, og flere land i Øst-Europa.

Det var Stiftelsen Nordnorsk Lederutvikling (NNL) som sørget for at konserten «Stille Lys» av Jan Gunnar Hoff ble spilt inn som en storstilt TV-produksjon før jul i Stormen Konserthus. Innspillingen var opprinnelig ment som en gave fra NNL til sine kunder og samarbeidspartnere, skriver NNL i en pressemelding.

– Vanligvis inviterer vi nettverket til fagsamling eller konsert, men det var ikke mulig å få til med restriksjonene vi hadde før jul. I annerledesåret 2020 måtte vi tenke alternativt, sier direktør i NNL, Stein Markussen.

Hilsener fra hele kloden

Som en gave fra Nord-Norge til verden, ble konserten lagt ut i sin helhet på on-demand-tjenester. I tillegg ble et utdrag fra konserten, låta «Terra Nova», komponert og fremført av Hoff selv, distribuert på sosiale medier. Reaksjonene lot ikke vente på seg:

«Bare helt nydelig. Takk for at du brakte jula til oss, hele veien til Atlanta fra Norge», var én av kommentarene fra en begeistret amerikaner.

– «Fantastisk. Denne deler jeg!», skrev en bergtatt japaner.

Arktisk gavepakke

På et beskjedent annonsebudsjett ble «Terra Nova» sendt ut i verden. I tillegg til musikken fremført av Hoff og Bodø Domkirkes Ungdomskor, inneholdt også filmen vakre nordlysbilder og nordnorsk natur, produsert av Deadline Media. Det slo godt an i en verden preget av politisk turbulens, pandemi og restriksjoner.

– Vi er en stiftelse som jobber med lederutvikling. Ledelse handler mye om å skape kultur. God bedriftskultur hvor arbeidslyst, engasjement, og stolthet er til stede gir handlekraft og resultater. Musikk og kultur gir opplevelser som kan krysse landegrenser i en tid der vi ikke kan det selv, poengterer Markussen.

Annonse
Annonse
Annonse