TOM DOMKIRKE: Årets Kirkemusikkfestival som skulle fylt Oslos kriker med klassisk musikk-elskere, blir i år digital.
Solveig Vikene / NTB

Kirkemusikkfestivalen kommer i digital påskeutgave

Publisert: 15. mars 2021 kl 09.29
Oppdatert: 15. mars 2021 kl 09.29

I fjor ble de den første store festivalen som ble koronastengt da de skulle åpne festivalen 13. mars, dagen etter at Erna Solberg stengte landet.

I det fortsatt nedstengte Oslo blir det i år er en ren digital påskeutgave, der den første konserten strømmes ved inngangen til påskeuka, den 27. mars.

Den digitale festivalen er derimot Plan B. De arbeidet lenge hardt med å få til Plan A, med et stort program fylt med internasjonale gjester. Arrangmenetet skulle foregår fra 12.-21. mars, og åpningskonserten skulle være med Ensemble Allegria og Det Norske Solistkors urframføring av Bent Sørensens «Matteuspasjonen», opprinnelig bestilt til jubileumsfestivalen i fjor, skriver Dagsavisen.

1. februar ble den fysiske festivalen kansellert. Programmet ble skåret ned til sju hovedkonserter som skal sendes gjennom påsken, fem av dem er tatt opp i Oslo domkirke, en i England og en i Italia. Alle konsertene skal strømmes, og fem av dem sendes også på NRK Klassisk.

Matteuspasjonen strømmes palmesøndag den 28. mars, og sendes på radio på NRK Klassisk på skjærtorsdag. Den ble derimot tatt opp og spilt inn i Oslo Domkirke den 12. mars - da den opprinnelig skulle fremføres.

Den store avslutningskonserten blir G. F. Händels påskeoratorium «Oppstandelsen» («La Ressurezione»), som ble tatt opp i San Girolamo i Bagnacavallo, Italia, og framført av kammerorkesteret Accademia Bizantina med solistene Monica Piccinini, Arianna Vendittelli, Delphine Galou, Anicio Zorzi Giustiniani og Riccardo Novaro.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb