Annonse
Imerika har planene klare for hva hun skal gjøre de siste par dagene før lørdagens store MGP-finale. – Jeg skal kose med Frankie, øve litt og slappe av, sier hun til NTB. Og Frankie er denne lille karen. Foto: Ihne Pedersen
Melodi Grand Prix-finalen lørdag

Imerika stiller uten sirkus og konfetti – mener Keiino og Tix er de største konkurrentene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Etter fem delfinaler og en siste sjanse-runde nærmer sannhetens øyeblikk seg: Finalen i Melodi Grand Prix. Og der kan et hittil ukjent talent true storfavorittene.

Imerika stakk av med seieren i femte og siste delfinale ut uken før med en sterk fremføring av sin ballade «I Can't Escape». Nå er hun tippet som en av de store favorittene før lørdagens store finale.

Selv er hun klar i talen på hvilke konkurrenter hun tror blir de tøffeste å bryne seg mot.

– Keiino og Tix! svarer Erika Dahlen (24), som hun egentlig heter.

Det unge talentet, som kom rett inn på McCartney-skolen Liverpool Institute for Performing Arts uten studiekompetanse, har planene klare for hva hun skal gjøre de siste par dagene før lørdagens store MGP-finale.

– Jeg skal kose med Frankie, øve litt og slappe av.

Heiet på av Åge

Imerikas innsats i delfinalen forrige helg fikk selv den ellers ikke så veldig MGP-begeistrede Bugge Wesseltoft til å skrive på Facebook: «Idag bruker jeg alle stemmene mine på Imerika, nydelig sang og framførelse».

Det synes Imerika er gøy, og røper overfor NTB at Wesseltoft ikke er den eneste bransjemannen som har gitt henne respons:

– Sykt stas! Artig at jeg kan vekke engasjement hos folk som vanligvis ikke ser på. Fikk også en melding fra Åge Aleksandersen. her om dagen som sa at låt og opptreden var «Suverent!!!». Det er veldig koselig.

Imerika sier hun er glad NRK satset på «en annerledes artist» som henne selv.

– Jeg føler at jeg kanskje tilbyr noe annet enn de fleste som vanligvis er med, både i tematikk og fremførelse. Jeg stiller ikke med sirkus og konfetti, men håper jeg kan være underholdende på en annen måte.

Nummer 10 ut

«I Can't Escape» handler om hvor tøft det er å gå videre etter et brudd, og de vonde følelsene man sliter med etter ulike tap. Som låtskriver ønsker Imerika å nå ut til noen; at noe i musikken eller teksten skulle være gjenkjennelig for flere – og det har hun fått mange tilbakemeldinger på etter seieren sist helg.

– Har fått veldig mange fine meldinger om både gode og vonde minner som har blitt vekket hos folk, og at låten har blitt et slags fristed for å slippe ut følelser man helst ikke vil kjenne på. Det setter jeg sinnssykt stor pris på. Musikk for meg er absolutt et fristed der alle følelser får plass, så det er helt nydelig om min musikk kan være det for flere.

Imerika undertegnet platekontrakt med Universal Music på nyåret, og Melodi Grand Prix-låten «I Can't Escape» er den første singelen hun slipper etter signeringen.

– Du kan si det er startskuddet!

Engelsk – og nordsamisk

I Melodi Grand Prix-finalen er Imerika nummer 10 ut – plassert mellom Rein Alexander og Keiino. Det er Atle Pettersen som åpner ballet, mens Jorn – som kom til finalen takket være sistesjanse-konkurransen sist mandag – avslutter det hele med malmfull røst.

MGP-prosjektleder Stig Karlsen har satt sammen rekkefølgen de 12 artistene opptrer i, og lover dette om sendingen ifølge NRK.no:

– Rekkefølgen har blitt utarbeidet med et mål om å spre låtene slik at hver artist og låt står frem på best mulig måte i den store helheten. Og i tråd med de valgene, også sikre en variert og god TV-sending.

Siden to av artistene, Tix og Stavangerkameratene, velger å fremføre sine opprinnelig norskspråklige bidrag på engelsk i finalen, blir samtlige bidrag nå på engelsk. Det vil si: Keiino byr også på samisk joik og rap.

Og som del av oppladingen til lørdagens finale inviterte Keiino til «verdens største alljoik» – der mellom 2.000 og 3.000 skolebarn joiket og sang til «Monument» sammen med Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo.

Barn og unge fra over 100 skoletrinn, klasser og barnehager hadde øvd inn «Monument» i forkant, og var med på sangen da Keiino bød på en virtuell konsert – og resultatet ble å se og høre tirsdag.

Keiino storfavoritt

Keiino er storfavoritten, ifølge bookmakerne. På listen publisert på Eurovision World spås «Monument» en 47 prosents vinnersjanse. På andreplass følger Tix med «Ut av mørket» og 16 prosents vinnersjanse, fulgt av Imerika med «I Can't Escape» på tredje og Rein Alexander med «Eyes Wide Open» på fjerde.

På en nettavstemning samme sted leder fremdeles Keiino suverent med 53 prosent, med Raylee på andreplass – men med bare 9 prosent av stemmene, og Jorn rett bak med 8 prosent.

Også hos Norsk Tipping odds for finalen, lagt ut tirsdag, leder Keiino, der foran Tix og Rein Alexander.

Lørdag 20. februar avgjøres det hvem som blir Norges utsending til et annerledes Eurovision-arrangement i Rotterdam i mai – enten det blir med sosial distanse, reiserestriksjoner eller under nedstenging.

Startrekkefølgen i Melodi Grand Prix-finalen lørdag:

1. Atle Pettersen som synger «World On Fire»

2. Raylee som synger «Hero»

3. Stavangerkameratene med «Barndomsgater», i engelsk versjon «Who I Am»

4. Kiim som synger «My Lonely Voice»

5. Blåsemafian Feat. Hazel fremfører «Let Loose»

6. Emmy synger «Witch Woods»

7. Tix som synger «Ut av mørket», i engelsk versjon «Fallen Angel»

8. Kaja Rode som synger «Feel Again»

9. Rein Alexander som synger «Eyes Wide Open»

10. Imerika som synger «I Can't Escape»

11. Keiino som synger «Monument»

12. Jorn som synger «Faith Bloody Faith»

Annonse
Annonse
Annonse