MusikkPlot

Elias Akselsen (t.v.) og Stian Carstensen blir å høre under den digitale folkemusikkfestivalen Folk fra Sentralen – innspilt uten publikum på utestedet i Oslo som også huset Koronerulling-serien.

Digital folkemusikkfestival byr på mangfoldige uttrykk

Publisert Sist oppdatert

Fra solo hardingfele til stev i jazzdrakt. Fra avantgarde til popfolk. Fra masurka på trekkspill til folketoner på langeleik. Mangfoldet er stort på en ny, digital folkemusikkfestival.

«Folk fra Sentralen» er tittelen på festivalen, som er innspilt på utestedet Sentralen i Oslo – og ble lansert nøyaktig ett år etter at Koronerulling-konsertene ble strømmet herfra og ut til det norske folk.

Bak står samme mann, Christer Falck, i spissen for arrangørfirmaet HES & Falck. Til NTB har han tidligere opplyst at konsertene ble innspilt i desember i 2020, og at de vil lanseres på verdensmarkedet til våren.

På artistlisten står Helene Bøksle, Vilde og Inga, Susanne Lundeng Trio, Kjorstad Brothers, Karl Seglem og Håkon Høgemo, Østerlide, Gjermund Larsen Trio, Stian Carstensen med Elias Akselsen, Røynstrand/Garnaas, Nils Økland Band, Frode Haltli Avant Folk, Malmin, Anne Hytta solo, Benedicte Maurseth, Tord Gustavsen og Kim Rysstad.

Alle konsertene fra Folk fra Sentralen legges ut 26. mars og vil være tilgjengelige frem til 11. april, og man vil kunne kjøpe både festivalpass og tilgang til enkeltkonserter.

Powered by Labrador CMS