MusikkPlot

Disse tre er nominert til Den norske solistpris for 2021: F.v. fiolinisten Miriam Helms Ålien, cellisten Amalie Stadheim og fløytisten Ingrid Søfteland Neset.

Dette er de nominerte til Solistprisen

Cellist Amalie Stalheim, fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien er nominert til Den norske solistpris 2021.

Publisert Sist oppdatert

Vinneren annonseres i oktober. Premien består av 100.000 kr og to prestisjefylte oppdrag: En egen konsert på Festspillene i Bergen 2022 og et solistoppdrag på en konsert sammen med Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) 18. november i år. Konserten med BFO blir også sendt i Hovedscenen på NRK2.

– Med vår nye støttespiller Karianne Westfal-Larsen tar vi Den norske solistpris inn i fremtiden. Et utvidet samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og NRK betyr at vi sammen med Festspillene i Bergen kan løfte bevisstheten rundt neste generasjons toppmusikere, sier Peter Herresthal, styreleder i Den norske solistpris.

I partallsår avgjør NRKs Virtuos-konkurranse vinneren av Den norske solistpris. I oddetallsår deles Den norske solistpris ut til en av tre–fem nominerte norske instrumentalister eller sangere under 30 år, utvalgt av en internasjonal jury.

Årets jury har bestått av Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent Edward Gardner, pianist Marianna Shirinyan, mezzosopran Anne Sofie von Otter og Bergen Filharmoniske Orkesters programsjef Oddmund Økland.

Powered by Labrador CMS