Annonse
– Dette er penger som kommer godt med, sier Hans-Peter Lindstrøm, som var blant artistene som i fjor fikk krisestipend fra GramArt. Organisasjonen vil i 2021 dele ut gjenåpningsstipend for å få norske musikere opp på scenene igjen. Foto: Kyrre Lien / NTB

– Det er på høy tid å få norske artister ut på veien igjen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Vanligvis deles det såkalte Artiststipendet ut som noen få, større stipender. I 2020 delte man det ut i flere såkalte krisestipender, mens det for 2021 vil deles ut som et knippe gjenåpningsstipender.

– Det er på høy tid å få norske artister ut på veien igjen. De skal få spelle og publikum skal få oppleve heltente musikanter. Nå er vi lei av krise og vi i fondet håper så mange artister som mulig søker for å komme i gang igjen, sier styreleder i GramArts Fond, Hans Olav Trøen.

Fondet forvalter godt over en million av artistenes egne kroner gjennom stipendet Artiststipendet, og nå kan artister sende inn søknad via nettet innen 1. oktober for å komme i betraktning til et slikt stipend.

– I år kaller vi det et gjenåpningsstipend. Nå løfter vi blikket og forhåpentligvis tør norske artister å satse hvis de får litt penger på bok. Derfor deler vi ut 13 stipender på 100 000 kroner til populærmusikkartister med gode søknader og gode prosjekter, uavhengig av organisasjonstilhørighet, sier Trøen.

Lindstrøm har både fått et ordinært Artiststipend så vel som et av fjorårets kristestipender, og sier «dette er penger som kommer godt med».

– Jeg håper mine artistkollegaer setter seg ned og skriver noen gode søknader. Og siden det i år er et
gjenåpningsstipend, blir det bra for alle oss som vil dra på konsert også, lyder det fra artisten og komponisten.

Annonse
Annonse
Annonse