Annonse
Landeveiens om ikke riddere, så iallfall helter på lørdagskveldene før koronaen: Boybandet som utgjøres av Dag Ingebrigtsen, Stian Staysman Thorbjørnsen, Lars-Erik Blokkhus og Rune Rudberg. De skal måle seg i fjerde delfinale. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Dag Ingebrigtsen om MGP-debuten som en av landeveiens fire helter

– Det blir party

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Dag Ingebrigtsen trår til om fortiden der han «holdt unga mindre enn mikrofonen» – i Melodi Grand Prix-bidraget han lørdag trår til med som en av Landeveiens Helter.

Låten heter rett og slett «Alt det der» – og lar fire av norsk musikkbransjes røvere si litt om seg selv i tur og orden.

Tittelen henspiller til refrenget, der de hinter om alt fra «Mokkamann»-brudulje, damehistorier, fyllekuler og altså hva artistlivet kostet familien.

– Det er en herlig tekst med høy selvironi, som er vanvittig fengende og har fin melodi, sier Dag Ingebrigtsen, som karakteriserer de andre tre bandmedlemmene Rune Rudberg, Lars-Erik Blokkhus og Stian «Staysman» Thorbjørnsen som «en flott samling mennesker».

Utsolgt på et minutt

Det var sistnevnte som sanket i hop dem i fjor sommer da han som programleder i «Allsang på grensen» skulle hedre D.D.E.

– Det ble et veldig morsomt møte, og Stian mente vi burde fortsette. Vi laget et fullt turnéprogram, og samtidig kom ideen om å melde på til Melodi Grand Prix, oppsummerer Ingebrigtsen starten på Landeveiens Helter.

Og kanskje var det greit: Koronaen tok nemlig liveturneen.

– Vi skulle blant annet spilt fem-seks utsolgte konserter i Drammen som ble avlyst og flyttet til senere, og neste helg har vi to kvelder på Rockefeller som jeg regner med blir avlyst. Vi fant fort ut at når konserter blir utsolgt på mindre enn et minutt så skjønner du at dette bandet kanskje har noe for seg, sier Ingebrigtsen:

– Det blir ny singel snart, men kanskje blir turneen først i 2022.

MGP-debutant

Dag Ingebrigtsen (62) er ikke sikker på om det stemmer at han er den eldste Melodi Grand Prix-debutanten, slik han ble omtalt da NRK mandag morgen lanserte sine fire nye delfinalister til sangkonkurransen.

– Har MGP aldri vært aktuelt før?

– Jeg er blitt spurt tidligere, men da har det vært mest snakk om å skrive sanger, sier Ingebrigtsen – som røper at han har «stor respekt» for Melodi Grand Prix.

– Jeg liker å ha Grand Prix-fest hjemme! Det har jeg gjort med ungene og med venner, vi har laget skjemaer. Da har vi konkurrert: Ikke om å ha best musikksmak, men riktigst i denne sammenhengen. Man lærer seg å se hva som slår an, sier veteranmusikanten.

Nå gleder han seg til å synge for hele landet på lørdag i selskap med Landeveiens Helter, og sier «det føles trygt» å stå der som en av fire.

Livshistorier i partylåt

Ingebrigtsen lover en partylåt av det slaget som nordmenn liker å høre når de skal slå seg løs i helgen etter hverdager med arbeid, selv om han medgir at det er mye levd liv og alvor i de fires bakgrunn.

– På første verset starter Lars-Erik med sin livshistorie, der han har «klatra og detti ned» og på veien brutt noen bånd han ikke får reparert. Så kommer Rune inn på andre vers og synger «jeg tjente en million og fikk skattefridrag, men hele millionen gikk i barnebidrag. Nå har'a silikon og en vellykket kar og her står jeg».

Derfra går turen til Staysman, som synger om hvor mye fyllesyk han har vært siden 1982 og lurer på «når ho skal flytte ut», før Dag Ingebrigtsen rykker inn med umiskjennelig røst og dialekt:

– Æ missa dåp, missa gråt, missa konfirmasjon. Æ har holdt unga mindre enn mikrofon, jeg har jobbet knallhardt for å få til no'. Og her står æ», gjengir han sitt korte, fyndige vers. Men sier seg enig i refrenget:

Der trår alle fire til og fastslår at «alt det der» ville de aldri endret på.

Stolt av lærer'n

En annen begivenhet som gikk koronatapt i sommeren 2020 var den store turneen som The Kids hadde tenkt seg ut på for å markere 40-årsjubileet til evige «Forelska i lærer'n».

– Da skulle platene utkomme på nytt, men det gikk også i vasken. Nå har Christer Falck tatt tak i dette og prøver å få gitt ut «Norske jenter». Mange vil gjerne ha komplette plater, ikke bare greatest hits, sier Ingebrigtsen om Falcks Norske Klassikere-prosjekt.

Dag Ingebrigtsen sier han er stolt av å ha skrevet «Forelska i lærer'n».

– Jeg er stolt av fortiden min.

Annonse
Annonse
Annonse