Bokassa fikk Bendiksenprisen, ble overrasket på burgerrestaurant av konstituert daglig leder i GramArt Marius Øvrebø-Engemoen, og styreleder Ivar S. Peersen. Ved bordet sitter f.v. bandets Olav Dowkes, Jørn Kaarstad og Bård Linga.
Gramart

Bokassa fikk Bendiksenprisen – «som lyn fra klar himmel»

Publisert: 23. juni 2021 kl 08.08
Oppdatert: 23. juni 2021 kl 08.08

Stonerpunkerne i Bokassa trodde de skulle bidra til en matanmeldelse, og ble lurt trill rundt da de i stedet ble servert Bendiksenprisen.

Bandet, som teller Metallica i fanskaren og har turnert med dem, er svært glade i burgere og trodde de skulle være matanmeldere da de benket seg rundt et bord på Kverneriet i Oslo.

– Det tok veldig lang tid før vi forsto det. Prisen kom i en champagnebøtte med is, og jeg måtte se på den i ti sekunder før det gikk opp for meg, sier Bokassas bassist Bård Linga. Jørn Kaarstad, vokalist og gitarist, medgir at det er sjelden trioen har gått så på limpinnen.

– Det er jævlig kult, og en stor ære å få Bendiksenprisen, sier Kaarstad.

Bendiksenprisen på 100.000 kroner deles ut av GramArt til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, og velges ut på bakgrunn av aktualitet fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk. Bokassa danket ut mednominerte Skaar, Musti, Bendik Baksaas og Bendik om årets pris.

Styreleder i GramArt Ivar S. Peersen, som også er kjent som gitarist i Enslaved, forteller at styret i GramArt ønsket ifølge pressemeldingen å gjøre noe nytt og spennende med prisutdelingen:

– Det er alltid moro å dele ut Bendiksenprisen, men jeg må innrømme at det var ekstra moro å kunne dele den ut som lyn fra klar himmel.

Saken fortsetter under annonsen

Peersen sier bandet har klart å meisle ut en helt egen verden, har en vanvittig energi på platene og topper det med sine sceneopptredener. Bokassa har planene klare for hva pengene skal gå til, opplyser trommeslager Olav Dowkes:

Prisvinnerne er ikke i tvil om hva de ønsker å bruke prispengene på:

– Vi skal jo snart i gang med innspilling av ny plate, så de pengene kommer veldig godt med – fra studio til miksing.

Ledige stillinger – kulturjobb