Annonse
Aurora skal synge for Amazonas 5. september. Foto: AP NTB kultur
Aurora

– Vi må bevise for verden at det fremdeles finnes godhet i oss

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Også et knippe brasilianske artister som Nina Oliveira, Agnes Nunes og Theodoro Nago, samt amerikanske Donavan Frankenreiter, blir å høre.

Konserten, kalt Amazon Alarm, sendes 5. september på kveldstid, norsk tid – på det som er den internasjonale Amazonasdagen.

– Vi må hjelpe urfolkene i Amazonas. Vi må bevise for verden at det fremdeles finnes godhet i oss, oppfordrer Aurora, mens Sondre Lerche erklærer sin støtte til Greenpeace og uttaler via en pressemelding fra arrangørene:

– Den nåværende administrasjonen i Brasil er en trussel mot demokratiet og planeten. Jeg står sammen med folket i Amazonas, som er mer sårbare mot pandemien.

For urbefolkningen er under dobbelt ild – bokstavelig talt: Skogbrannene bare øker i omfang, samtidig som koronapandemien herjer i Brasil. Det er Greenpeace i Brasil arrangerer konserten sammen med produsentene Flow og Flake Productions.

– I arbeidet med internasjonale artister, spesielt norske, merket jeg stor bekymring rundt det som skjer i dag i Brasil med Amazonas. Vi bestemte oss da for å slå oss sammen for å belyse problemene forårsaket av økningen i brannene, og sammen skaffe ressurser for å hjelpe de urfolkene som er mest rammet der, sier Stian Olsen fra Flake Productions , som er basert i São Paulo, i en uttalelse.

Ifølge pressemeldingen går kveldens innsamlede midler til COIAB, som er en koordineringsgruppe for urfolksorganisasjoner i den brasilianske delen av Amazonas – som mobiliserer frivillige, materiell og ressurser for å hjelpe urfolkene.

Annonse
Annonse
Annonse