Annonse
Enslaved skal blidgjøre gudene og bringe solen tilbake, meldes det om den forestående juleturneen «Jól i Utgard». Foto: Roy Bjørge / Nuclear Blast / handout
Enslaved gjør sitt

– Vårt ansvar er å få dykk med på midtvinterblotet for å blidgjera gudane

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Enslaved starter denne uken på en juleturné med et helt særegent formål.

– I desse på alle måtar mørke tider, ser me på det som vårt ansvar å få dykk med på midtvinterblotet, for å blidgjera gudane og få sola attende. Så, skål med oss når sola snur. Me sjåast på gildet!

Det sier Enslaved-vokalist Grutle Kjellson om gildet, som altså er det metalbandet selv kaller turneen «Jól i Utgard». Den tar bergensbandet på tokt til ni byer – der de starter i Tromsø og jobber seg sør- og vestover.

Enslaved slapp sitt femtende studioalbum «Utgard» 2. oktober, samme uke som komponist og gitarist Ivar S. Peersen holdt appell under Red Alert-aksjonen for koronarammede scenearbeidere. Selv var bandet akkurat ferdig med innspillingen, da alt ble stengt ned. De prøvde seg på en stor onlinefestival, og Peersen sa til NTB:

– Vi så hvilken utrolig rekkevidde det hadde. Det var litt bakvendt, som brevskrivning, der vi spilte konserten og responsen kom i bakkant – ikke i samtid.

De kringkastet fire konserter på nett til hele verden, og rakk to sittekonserter på Rockefeller i november før Oslo ble stengt ned igjen. Nå gleder de seg til å se publikum på ny – selv om det er med begrenset kapasitet og i veldig smittevernordnede former.

«I Enslaved finnes det mer enn nok musikk og energi til å ta mosh-pit’en og stage-divingen inni seg», heter det i pressemeldingen. I sosiale medier melder bandet om mange utsolgte konserter, og ekstrakonserter enkelte steder.

Her blir det «Jól i Utgard»:

* 10. desember – Tromsø / Driv

* 11. desember – Bodø / Stormen

12. desember – Ålesund / Terminalen

* 15. desember – Bergen / Håkonshallen

* 16. desember – Stavanger / Stavanger Konserthus

* 17. desember – Mandal / Buen kulturhus

* 18. desember – Kongsberg / Energimølla

19. desember – Stord / Frugård Bakeri

21. desember – Haugesund

Annonse
Annonse
Annonse