Annonse
Alan Walker (bildet) er sammen med Kurt Nilsen, Gabrielle, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben i stallen til Nordic Live. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tysk konsert- og festivalgigant sikrer seg aksjemajoritet i nok et norsk musikkbransjeselskap

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Nordic Live ble stiftet i 2017 av Erica Leypoldt, Kim Nordbæk, Ottar Schanke Eikum og Joël Schwalenstöcker, og representerer i dag over 60 norske og nordiske artister med stornavn som Gabrielle, Alan Walker, Kurt Nilsen, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben.

Etter å ha gått inn i norske Goldstar i 2017, har den tyske konsert- og festivalarrangøren nå sikret seg aksjemajoritet i Nordic Live. Det norske byrået vil inngå i en nordisk plattform med Sverige, Danmark og Finland, heter det i pressemeldingen.

– Vi har fått til veldig mye på bare tre år, og har gjort ting på vår måte i en bransje som har gått fra å være lokal til global på veldig kort tid. Flere andre konsolideringer har økt fokuset på internasjonal posisjonering, uttaler Ottar Schanke Eikum og sier man har hatt et tydelig mål om å «finne en sterk partner».

Nordic Live blir FKP Scorpio. F.v. Erica Leypoldt, Eivind Fadnes, Folkert Koopmans (FKP Scorpio), Joël Schwalenstöcker, Pia Litleskare, Mari Fjeld, Freddie de Wall (FKP Scorpio), Ottar Schanke Eikum, Nicolai Sten Jørgensen og Linn Thomassen. (Foto: Einar Aslaksen / NTB scanpix)

Håpet er at det både blir flere konserter i Norge, og «at norske artister skal få muligheten utenfor landets grenser,» heter det videre fra Nordic Live.

Mens FKP Scorpio er majoritetseier, er det fortsatt norske eierandeler, får NTB opplyst. Hva navnet blir i Norge er ikke avklart eller bestemt.

Det tyske selskapet, stiftet i 1990 med Folkert Koopmans som drivkraft, regnes som en av Europas ledende festival- og konsertarrangører med kontorer i foreløpig ti land. Nå satses det i Nord-Europa og Skandinavia, ifølge Pollstar.

Blant annet arrangerte Koopmans og co. mange av Ed Sheerans konserter på britens rekordsettende «Divide»-turné.

Annonse
Annonse
Annonse