Annonse
Vågen i Stavanger sentrum fotografert nylig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Vågen i Stavanger sentrum fotografert nylig. Koronafrykten betyr kraftige begrensninger i byens kulturtilbud.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix  

Stavanger stanser arrangementer inne med over 500 deltakere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Stavanger stanser alle innendørs arrangementer med over 500 deltakere for å hindre spredning av koronasmitte. 

I tillegg stenges arrangementer som er rettet mot grupper som er risikoutsatte for koronavirus, opplyser kommunen i en pressemelding søndag kveld.

Gjelder i to uker

I første omgang gjelder tiltaket i to uker, fra 9. mars til 22. mars. Det vurderes fortløpende og kan endres på kort varsel.

Stavanger velger å gå lenger enn enkelte andre byer i Norge, opplyser beredskapssjef Torstein Nielsen.

– Stavanger er en annerledes kulturby enn Bergen og Oslo, med færre store arenaer. Derfor vil en grense på 1.000 publikummere ha begrenset effekt her. Vi har valgt å sette en grense på 500 for å aktivt begrense smittefaren, sier beredskapssjefen.

Han understreker at arrangementer utendørs og de som har færre enn 500 deltakere innendørs, kan holdes.

Bryan Adams tvitret mandag at koronaviruset har ført til at lokale myndigheter har avlyst hans konsert i Stavanger og alle konserter i Danmark neste uke.

Men tirsdag kveld står han på scenen i Oslo Spektrum der NTB får opplyst at det er solgt rundt 6.000 billetter, og at arrangøren forholder seg til de retningslinjene som lokale helsemyndigheter har gitt for avviklingen av arrangementer.

A-ha avlyser Japan-turné

Japan-turneen til a-ha bestående av fem konserter er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitten. Det norske bandet begrunner det med fansens sikkerhet.

Frontfigur Morten Harket og resten av a-ha mener hensynet til fansen må komme først og avlyser Japan-turné. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Frontfigur Morten Harket og resten av a-ha mener hensynet til fansen må komme først og avlyser Japan-turné. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix  

Ifølge VG skulle Japan-turneen ha startet i Tokyo 10. mars og vare til 17. mars.

– Vi så virkelig fram til å møte våre venner og fans i Asia, men fansens sikkerhet må selvsagt komme først, skriver bandet på Instagram.

Fra før er a-has konsert i Singapore 21. mars avlyst. Dette skulle ha vært bandets første konsert i landet.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse