Koronaluftig avstand når 200 publikummere kunne benke seg på Rockefeller i Oslo og oppleve Vreid tidligere i august.

Terje Dokken / Rockefeller / handout

Rockefeller-sjefen

– Folk er virkelig sultefôret på livemusikk

Publisert: 31. august 2020 kl 15.40
Oppdatert: 31. august 2020 kl 15.42

– Etter å ha holdt stengt i flere måneder har det vært utrolig deilig å se liv på scenen og i salen igjen, om enn ikke i samme skala som før. Det er unektelig litt annerledes å oppleve for eksempel metalkonserter sittende ved langbord, men tilbakemeldingene fra publikum har vært utrolig gode – folk er virkelig sulteforet på livemusikk, sier daglig leder Roar Gulbrandsen i en uttalelse.

Mens lillescenen John Dee og storebroren Sentrum Scene fortsatt holder stengt, byr Rockefeller på en rekke intimkonserter for 200 publikummere av gangen.

CC Cowboys gjør i stedet for planlagte store jubileumskonserter fire konsertkvelder i strekk for sittepublikummet, samme antall som Lindmo & Co. gjør med sin podkast live.

Ifølge konsertscenen er livestrømming av kulturarrangementer blitt mer etablert i koronatiden. Når Radioresepsjonen gjør liveshow for 200 neste måned, selges det også strømmebilletter.

– Vi er svært motiverte for å kunne åpne opp videre både med større kapasitet og lempede regler for beregning av sosial distanse hvis myndighetene vurderer dette i den nærmeste tiden. Vi har planene klare, sier Rockefellers daglige leder.

Oslo-scenen byr utover høstmåneden på artister som Rebekka Bakken, og Te By'n som byr på Tom Waits på norsk, slippkonsert for gitarfenomenet Tora, Moving Oos, Silja Sol, Unni Wilhelmsen, Minor Majority i duoformat, Knut Anders Sørum, Ikke Bare Egil Band, Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra, Svømmebasseng, Jonas Alaska, Erlend Ropstad og Jørund Vålandsmyr & Menigheten.

Det blir også en metalkonsertserie fra Tons of Rock med band som Gaahls Wyrd, Enslaved og Audrey Horne, mens Oral Bee lanserer sin «Brusboka» med minikonsert.

Saken fortsetter under annonsen

Det blir også mer «Hvorfor det?» med Trond-Viggo, popquiz, bokbading av Ketil Bjørnstad, Jo Nesbø og Helga Flatland.

Ledige stillinger – kulturjobb