Annonse
Marte Herwell og Ellinor Johanne Stendal i musikkgruppa Stendal og Herwell får nå mulighet til å spille konserter på en skikkelig innendørs konsertscene. Foto: Klokkarstua Nærmiljøsentral

Rekordmange søknader til Kulturrom - halvparten fikk støtte

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– I «post-corona»-tid, etter å ha planlagt for oppstart av musikkundervisning for barn- og unge, kommer tilskuddet fra Kulturrom som sendt fra himmelen, skriver daglig leder Arne Dahl for Klokkarstua Nærmiljøsentral i en pressemelding fra Kulturrom.

Kulturrom er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler.

Klokkarstua Nærmiljøsentral er blant mottakerne av støtte fra Kulturrom: 168 000,- til bygging av en ny scene, samt 115 000,- til lys- og lydutstyr.

Se full liste over tildelinger her.

Det kommer godt med når Nærmiljøsentralen og Kulturhuset Hovtun i samarbeid med bandet Stendal og Herwell skal utvikle et nytt konsept med undervisning i kor, singer-songwriting og komposisjon til høsten.

Nærmiljøsentralen ble startet i 2018 som foreningseid frivilligsentral, og har lokaler i Kulturhuset Hovtun på Klokkarstua på Hurumlandet, som ligger i Viken fylke. Kulturhuset har fast ukentlig program i tillegg til mange arrangementer som spenner fra konserter, dans og teater til foredrag, seminarer og kunstutstillinger.

Rekordmange søknader

Kulturrom - tidligere Musikkutstyrsordningen - fikk rekordmange søknader til årets første hovedssøknadsfrist.

Kulturroms fordelingsutvalg (FU) har behandlet 216 søknader med en samlet investeringssum på 157 millioner i første søknadsrunde 2020. 109 prosjekter over hele landet har mottatt tilskudd på til sammen 20,6 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Annonse