MusikkPlot

Øya har jobbet med miljøspørsmål i 15 år og kunne denne uken innkassere to nye, internasjonale, grønne priser.

Øya vant to grønne festivalpriser

Øya ble onsdag grønnpriset i London under A Greener Festival Awards. – En enorm inspirasjon til videre miljøarbeid, sier miljøsjef Mia Frogner.

Publisert Sist oppdatert

Øya sikret seg både hovedprisen A Greener Festival Award, så vel som en sidepris kalt AGF Circular Festival Award – blant annet for sine gjenbruksglass.

Dette er andre gang A Greener Festival-prisene deles ut, og Øya var nominert i fire av de totalt ti kategoriene – i konkurranse med blant andre spanske Primavera, britiske The Green Gathering, thailandske Wonderfruit og Cambridge Folk Festival.

LES MER | Årets festivaler blir grønnere

Øya kunne høste to priser, inklusive den gjeveste av dem, i London onsdag kveld.

– Vi har jobbet seriøst med miljøsatsing i over 15 år, og har lenge hatt som mål å bli verdens grønneste festival. Dette er noe hele organisasjonen er involvert i, og det er utrolig stas og inspirerende å få denne anerkjennelsen for innsatsen vi har lagt ned, sier Tonje Kaada, daglig leder i Øyafestivalen, til NTB.

A Greener Festival Awards omfattet festivaler fra 18 land på fem kontinenter, som søkte om å bli vurdert og selv måtte bidra med dokumentasjon på sin bærekraft på ulike felt.

Øya er i full gang med artistslippene før årets utgave, som går av stabelen 11. til 15. august i Tøyenparken.

Torsdag meldte de at britisk-jamaicanske Celeste er klar for festivalens største scene – med sin musikk i skjæringspunktet mellom soul, RnB og jazz. Hun vant akkurat prisen for beste nykommer i Brit Awards, etter å ha toppet BBCs Sound of 2020-liste.

Powered by Labrador CMS