Annonse
Oslo-Filharmonien hedres med kulturprisen for sin over 100-årige innsats for byens kulturliv. Foto: CF Wesenberg

Oslo-Filharmonien får Oslo bys kulturpris

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Oslo-Filharmonien hedres med kulturprisen for sin over 100-årige innsats for byens kulturliv. De fem mottakerne av Oslo bys kunstnerpriser er Samisk Hus, konsertforestillingen «Blokk til blokk», Inger Sannes, Østensjø barne- og ungdomsteater og Frank Znort Quartet. Selve utdelingen utsettes til over sommeren, sier Oslo bystyre i en pressemelding.

Oslo-Filharmonien får Oslo bys kulturpris for sin innsats for byens kulturliv gjennom utallige konserter på ulike arenaer for publikum i alle aldre og sin omfattende turnévirksomhet. Gjennom dette har Oslo-Filharmonien satt Oslo på kartet som kulturby.

Kulturprisen deles årlig ut til en person eller gruppe som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv. Prisen har vært delt ut siden 1966 og består av et diplom og 100 000 kr.

Fem verdige mottakere av Oslo bys kunstnerpriser

Kunstnerprisene deles årlig ut til personer som i det siste eller de seneste årene har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr. Mottakerne av Oslo bys kunstnerpriser for 2019 er:

  • Samisk Hus:  
    Samisk Hus Oslo tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sin innsats for sin rolle i videreføringen av samisk språk, kultur og samfunnsliv i Oslo.

  • SPKRBOX ved Cici Henriksen og Jonathan Orellana Castro, Don Martin, Felipe Orellana Castro og Hedda Sandvig for konsertforestillingen «Blokk til blokk»:

Konsertforestillingen «Blokk til blokk» tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for å ha brakt en sentral del av Oslos nyere historie til teaterscenen, med en konsertforestilling som kombinerer høy kunstnerisk kvalitet og bred appell.

  • Inger Sannes: Inger Sannes tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sitt omfattende virke som skulptør.

  • Østensjø barne- og ungdomsteater: Østensjø barne- og ungdomsteater tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sin rolle som kulturarena og lokal møteplass, hvor barn og unge i bydelen har fått utfolde seg kunstnerisk på tvers av alder og skoletilhørighet gjennom over 25 år.

  • Frank Znort Quartet: Frank Znort Quartet tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sitt langvarige og konstante bidrag til Oslos konsertscene, med sitt eget unike univers av spilleglede og humor.

Utsatt utdeling 

Prisene skulle blitt delt ut i Rådhuset i mai av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud, men utdelingen er utsatt til 3. september. Presseinvitasjon sendes ut nærmere arrangementet. 

Rekordmange forslag til kandidater 

Oslos innbyggere har hatt muligheten til å komme med forslag til kandidater til prisene. I år var det rekordmange forslag – nærmere 100. Kulturprisen og kunstnerprisene tildeles av forretningsutvalget etter innstilling fra kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre.

Annonse
Annonse
Annonse