MusikkPlot

Norsk Jazzforum øker antall stipender. Her: Arve Henriksen under Moldejazz i 2009. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Øker potten – gir 900 000 kroner i jazzstipend til 70 musikere og band

Stipendmidlene utlyses vanligvis på høsten med tildeling i november, men på grunn av koronasituasjonen har Norsk jazzforum i år framskyndet ordningen.

Publisert Sist oppdatert

– Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Musiker- og bandstipend tildeles årlig av Norsk jazzforum.

– Vi er bekymret for musikerne som i denne perioden med smittevernrestriksjoner har mistet omtrent all mulighet til konsertaktivitet. I denne unntakstiden er det derimot rom for komponering, fordypning og øving. Det var derfor naturlig for oss å fremskynde stipendene for å opprettholde formidlingsvirksomheten, forteller Bråtømyr videre via en pressemelding.

Norsk jazzforum har omdisponert ubenyttede turnétilskuddsmidler fra korona-perioden samt midler fra andre avlyste prosjekter, og har slik kunnet øke tildelingspotten fra den opprinnelige avsatte summen på 335 000 kroner til 900 000 kroner. Stipendene kommer 70 musikere og band til gode, mot i overkant av 20 i tidligere år.

Stipendordningen ble utlyst med søknadsfrist 25. mai.

Powered by Labrador CMS