Annonse
– Artister i Norge sliter som følge av koronakrisen. Det er en dramatisk situasjon vi nå er inne i, sier styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Norske artister og musikere «blør» under koronakrisen - får 2,5 millioner kroner på deling

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Artistorganisasjonen GramArt deler vanligvis ut en kvart million kroner hver høst i artiststipend til mellom fire og seks profesjonelle artister for videre kunstnerisk utvikling og fordypning.

Men nå vil GramArts fond heller ta midlene og dele opp i flere mindre stipend, som skal utdeles før sommeren. I tillegg tilføres ytterligere én million kroner, slik at fondet disponerer 2,5 millioner kroner totalt.

– Slik ønsker vi å nå flere og å avhjelpe så mange som mulig i den krevende situasjonen som har oppstått, sier styreleder i GramArts fond, Hans Olav Trøen.

I en pressemelding påpeker fondets styre den svært vanskelige situasjon mange musikere befinner seg i grunnet utbruddet av korona, der de opplever en betydelig inntektsnedgang på grunn av den ekstraordinære situasjonen.

– Artister i Norge sliter som følge av koronakrisen. Det er en dramatisk situasjon vi nå er inne i, og for GramArt er det viktig å kunne være med å hjelpe når våre egne blør, sier artistorganisasjonen styreleder Ivar S. Peersen om beslutningen.

Utøvere med musikk som hovednæring, og som har hovedsakelig har sitt virke i Norge, kan søke om stipend på opptil 25.000 kroner. Det skal være med på å dekke tapt inntekt frem til 31. august.

– Vi vil gå gjennom disse så raskt som mulig slik at norske artister som har opplevd et dramatisk inntektstap kan få dekket noe av tapet, lover fondsstyreleder Trøen.

Annonse
Annonse
Annonse