Annonse
Mia «L. U: N. A.» Roussel og hennes beatsproduserende bror Leo Roussell jubler. Foto: Alexander Vestnes / NOPA
Mia «L. U: N. A.» Roussel og hennes beatsproduserende bror Leo Roussell jubler.    Foto: Alexander Vestnes / NOPA
Bylarm

– Norge trenger L. U: N. A.

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Stipendet er tidligere er vunnet av Aurora, Dagny og brenn.

Det er sterkt for Roussel, som under artistnavnet L. U: N. A. nylig slapp singelen «ASP» som skal bli del av debut-EP-en.

– Dette er mer enn det jeg kunne spurt om. Jeg har alltid brukt skrivingen som en psykologtime; skrevet ned tanker jeg har vært redd for å vise til noen. Å skrive det ned hjalp veldig, selv om jeg iblant brant papiret etterpå. Og nå når jeg har funnet en form som gjør at jeg kan dele det med andre, får jeg en pris for låtskrivingen min, sier Mia Roussel til NTB.

– Trenger L. U: N. A.

Stipendet har vært delt ut siden 2014 av NOPA, foreningen for låtskrivere, komponister, musikkprodusenter og tekstforfattere, til låtskrivere juryen tror kommer til å prege musikklivet fremover.

Låtskriverstipendvinneren beskrives som et urbanstjerneskudd med ærlig og feminint uttrykk. Hun var nominert til P3 Gull som årets liveartist og er blant juryens utvalgte for Bylarm 2020. Foto: EMPWR
Låtskriverstipendvinneren beskrives som et urbanstjerneskudd med ærlig og feminint uttrykk. Hun var nominert til P3 Gull som årets liveartist og er blant juryens utvalgte for Bylarm 2020. Foto: EMPWR  

I årets jury satt Pasha, Lil Halima, Stine Andreassen fra The Northern Belle/Silver Lining og Pål Vindenes fra Kakkmaddafukka. De hadde dette å si om L. U: N. A.s kvaliteter både som låtskriver og artist:

«Hun tok oss på sengen med sin nydelige sløye stemme, helhetlige uttrykk og deilige beats produsert av broren Leo Roussel. Hun er langt på vei mot stjernene med sitt internasjonale sound på norsk, som flørter med hennes franske røtter. Tekstene skildrer hverdagen og hun er ikke redd for å være sårbar, noe som gjør det lett å relatere til det hun skriver om. I tillegg klarer hun å holde det lekent, slik at man får lyst til å synge og danse med».

«Norge trenger L. U: N. A.", avrundet jurykvartetten.

Var P3 Gull-nominert 

Nå vanker det 40.000 kroner på Mia Roussel, som både skal opptre på og være med på en felles låtskriverprat med Lars Vaular under musikkbransjefestivalen Bylarm i Oslo 27. februar.

Stipendtildelingen følger en nominasjon før jul til P3 Gull som årets liveartist – som eneste kvinne og i konkurranse med vinneren Karpe samt Sondre Justad, Pasha og brenn.

Hun er født i franske Chamonix, og flyttet med familien til Bergen da hun var syv år. Mia forteller til NTB hvordan hun «alltid har skrevet sanger». Hun sang mye og tidlig også, og begynte å spille piano som 5-6-åring.

– Hele familien min er sinnssyke musikkelskere, sier Mia Roussel, som har broren Leo som samarbeidspartner og produsent.

Fremdeles usignert

Det er han som står for beatsene – og han som tilbake i 2016 mente det bare var å legge ut hennes første låt, «Eg er lei» – og det rett på Spotify.

– Vi visste ingenting om bransjen, men bare gjorde det, smiler hun – og røper at de fremdeles er usignert. For hun sier mye «vi» og mener seg og broren.

– Jeg og Leo har alltid vært nære, han passer på meg og jeg blir alltid overrasket over hvor mye han forstår meg.

For Mia Roussel er opptatt av at L. U: N. A.s musikk ikke skal bli satt i bås når det kommer til sjanger.

–  Jeg vil holde på fritt med mitt. At jeg kan fortsette å uttrykke meg fritt. Jeg skriver for meg selv – for min egen skyld. Men kanskje kan musikken min også hjelpe andre. Jeg får meldinger i innboksen fra andre, om at sangene mine har hjulpet dem, forteller musikktalentet til NTB.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse