Annonse
Bananbrød er blitt den store hiten blant unge bakere i koronatider, rapporterte først Google og nå også Spotify, som ser rekordmange bananbrødrelaterte spillelister oppstå. Foto: Reuters / NTB scanpix
Spotify

Nordmenn vil ha låter om camping og roadtrip

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Strømmetjenesten melder om en økning på hele 167 prosent på slike lister.

Blant annet ser man i Norge at campingrelaterte spillelister har opplevd en strømmeøkning på 30 prosent – mens opprettelse av spillelister med roadtrip-tematikk har økt med 35 prosent den siste tiden.

Men fremdeles holder vi oss hjemme, og ifølge Spotifys såkalte innsikt for den siste måneden – fra 17. april til 17. mai – så peker lyttetrendene også mot mange gjør-det-selv-prosjekter som gjenspeiles i lyttetrender rundt i verden.

Podkaster som «Just Wanna Quilt» har internasjonalt sett økt med 125 prosent, mens strømmingen av podkasten «WeCrochet» økte med 60 prosent. Man mener også å ha identifisert spillelister som dem som maler vegger og hus og kanskje mer enn det lytter til, og der står Ed Sheerans «Shape of You» høyt i kurs.

Blant populære podkaster innen hagearbeid topper lister som «The Joe Gardener Show», «Epic Gardening: Daily Growing Tips and Advice» og «Botaniska trädgårdspodden» her i Norge, får NTB opplyst.

Det er også observert en økning på over 120 prosent i såkalt bakerelaterte spillelister, med låter som «Banana Pancakes» av Jack Johnson, Harry Styles sin «Watermelon Sugar» og «Sugar» av Maroon 5.

Et eget fenomen er bananbrød-relaterte spillelister, som har økt med 225 prosent den siste måneden – og er oppe i 2.750 spillelister på Spotify alene. Også Google merket seg denne trenden i sine søk i april.

Bakverket laget i en brødbakeform later ifølge en artikkel i Teen Vogue til å ha seilt opp som favoritten til mange unge i koronatiden. Strandet hjemme på grunn av et stengt samfunn, prøver de seg kanskje for første gang – og da er bananbrød lett å få til.

Annonse
Annonse
Annonse