Annonse
Nils Petter Molvær har vært koronasyk to ganger og måtte også sykehusinnlegges to ganger. Nå kommer han med sterk advarsel. Han kaller det blodig alvor og sier at en uke på sykehus «er den verste uken i sitt liv». Foto: Heiko Junge / NTB

Nils Petter Molvær opplevde covid 19-helvete

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den verdensberømte musikeren Nils Petter Molvær måtte to ganger legges inn på sykehus da han ble smittet av Covid 19. I et intervju med Dagsavisen betegner han sykdommen som «et reint helvete».

Trompeteren rundet 60 år for noen måneder siden og hadde planene klare for høsten med ny plate og turné sammen med perkusjonisten Mino Cinelu over store deler av Europa. Plata, som heter «SulaMadiana», kom ut og turneen var godt i gang, men i forbindelse med en konsert i Saarbrücken i Tyskland den 10. oktober blei Molvær smitta med covid-19.

– Jeg vet ikke helt sikkert, men enten i forbindelse med konserten, på flyplassen i Frankfurt på vei hjem eller på flyet til Oslo, tror jeg det skjedde. Jeg testa meg da jeg landa på Gardermoen og fikk negativt svar på den.

Et par dager seinere begynte Molvær å kjenne på noe som ligna en forkjølelse, og den 15. oktober testa han seg på nytt og denne gangen var testen positiv

En periode måtte han bo i en isolasjonsleilighet, men er nå tilbake til familien. Han forteller at lungene har fått «skikkelig juling», men han er nå i gang med å trene seg opp til godt, gammelt nivå.

Molvær har hele verden som arbeidsplass. Koronaen førte til at han mista cirka 95 prosent av jobbene sine. Fordi han jobber utenlands får han ingen kompensasjon fra staten slik som Kurt Nilsen og Bjørn Eidsvåg. Det opplever han som urettferdig.

Planen er å spille i Roma og i Tbilisi i Georgia i nær framtid og i Parken Kulturhus i Ålesund 21. desember.  Han er immun og har antistoffer i kroppen nå, men jeg sier han likevel må vurdere det veldig nøye i de oppdragene som ligger foran.
 

Annonse
Annonse
Annonse