Annonse
Nils Bech er klar med ny musikk. Foto: Jakob Landvik

Nils Bech vier sitt nye album til kjærligheten som tok slutt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Nils Bech, som sang seg inn i manges hjerter i andre sesong av «Skam» i 2016 med sin «O helga natt»-tolkning, opplevde nemlig i fjor at det ble slutt med kjæresten - etter et åtte år langt forhold.

– Albumet er min tolkning av kjærlighet som tok slutt, men som fortsatt finnes i meg, sier Bech i en uttalelse.

«Why» hadde premiere hos amerikanske Paper Magazine, som kaller låten «en slående, selvbevisst sang som forteller historien om en som føler trangen til å gjemme elementer fra et avsluttet forhold heller enn å konfrontere dem». Videre lyder omtalen: «Nils Bech skaper gripende elektroniske sanger som er umåtelig sårbare og nakne - og umulige å snu seg vekk fra».

Bech sier til nettstedet at det rår en naiv oppfatning av at det å være en homofil mann eller artist er lett i dag, og at han selv tidligere pleide å ønske at han «bare kunne være en artist, og ikke en homofil artist».

– Men jeg har sett gang på gang, særlig med det giftige klimaet i noen europeiske land, at dersom du slapper av i et kvarter er du tilbake til start. Det er fremdeles lang vei igjen, og helt klart ikke tiden til å være stille, sier Bech i intervjuet.

Singelen har musikalske bidrag fra Emilie Nicolas og Oslo Strings.

«Foolish Hearts» er Nils Bechs femte album ut og utkommer 29. mai.

Annonse
Annonse
Annonse