Annonse
Nasjonal jazzscene Victoria åpnet i 2008, og da var Håvard Wiik først på scenen. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Nasjonal jazzscene prises for eventyrlystent program

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Prisen er blitt utdelt siden 2012 av Europe Jazz Network, og tilfaller i år Nasjonal jazzscene og klubben Porgy & Bess i Wien.

– Det er med mye stolthet vi mottar denne prisen for utforskende programmering, og særlig fordi den peker på en av kjerneverdiene til Nasjonal jazzscene, sier produsent og bookingansvarlig Line Juul.

Nasjonal jazzscene har siden oppstarten på Victoria for 12 år siden hatt fokus på nye og forskende uttrykk og band, musikere som både flytter grenser og samtidig har med seg jazzhistorien.

– Jeg er glad for at klubben vår har blitt sett både på mangfoldet, de unge kreftene vi slipper til og arven fra de norske pionerene fra 60- og 70-tallet, sier Juul videre.

Europe Jazz Network er en bransjeorganisasjon og nettverk av promotører, produsenter, klubber, festivaler og organisasjoner som spesialiserer seg i samtidsjazz og improvisert musikk. Fordi innovasjon og nytenkning ligger til grunn for etableringen av organisasjonen, henger følgelig prisen for såkalt Adventurous Programming svært høyt, ifølge pressemeldingen.

Annonse
Annonse
Annonse