Annonse
Duoen Bob Moses spiller under Soundcloud Go-lanseringen i New York i 2016. Nå er tjenesten tilgjenglig i Norge. Foto: Diane Bondareff / AP

Nå kan norske artister få betalt for Soundcloud-strømming

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Soundcloud er verdens største åpne musikkplattform. Fra og med i dag kan norske lyttere også bli abonnenter på premiumtjenesten Sondcloud Og + som gir tilgang til Soundclouds fullstendige katalog med 200 millioner lydfiler og 20 millioner artister.

TONO har sikret avtale

TONO har sammen med de nordiske søsterselskapene Koda (Danmark) og Teosto (Finland) inngått en lisensieringsavtale med Soundcloud som skal sikre at nordiske artister og opprettshavere får betalt for strømming via tjenesten.

– Med denne avtalen er vi enda et skritt nærmere å sikre at komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag som er medlem i TONO får betalt når musikken deres brukes, uansett plattform, over hele verden, sier avdelingsleder Inger Elise Mey for Online Media i TONO i en pressemelding.

LES OGSÅ | TONO skal sikre inntekter for norske artister via Facebook

Egen app

Abonnementet vil koste 109 kroner i måneden for Android- og web-brukere, og 149 kroner for iOS-brukere. Alle nye brukere kan imidlertid benytte seg av en gratis prøvemåned. For studenter lanseres et tilbud til halv pris.

Med lanseringen kommer det også en egen app hvor man kan benytte seg av offline-synkronisering og strømme musikk i høy kvalitet og uten reklameinnslag dersom man har abonnement.

Annonse
Annonse
Annonse