Annonse
Musikknettstedet Gaffa takker for seg. Foto: Gaffa

Musikknettstedet Gaffa legger ned driften grunnet koronakrisen – vet ikke om de klarer å gjenoppstå

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ifølge sjefredaktør Tord Litleskare og redaksjonsleder Ellen Lund er det koronavirusutbruddet som har innhentet Gaffa.no – i form av «økonomisk uro».

– Fra i dag av legges driften av nettstedet ned (i hvert fall for en periode), og det er usikkert hvorvidt vi vil klare å komme tilbake når dette en gang vil være over, heter det i en uttalelse fra Litleskare og Lund på Facebook, der de opplyser at det jobbes med å finne løsninger.

– Dersom noen har gode ideer eller lignende, ta kontakt via gaffa@requestify.com. Inntil videre ønsker vi å takke alle de dyktige skribentene, fotografene og videografene som de siste årene har jobbet hardt for å skape Gaffa.no sammen med oss, alle vi har jobbet med ellers i bransjen – og ikke minst dere som leser og engasjerer dere rundt det vi skriver om, heter det fra Gaffa-ledelsen.

Som avrunder den triste musikknyheten med følgende oppfordring:

– Vi oppfordrer alle til å nyte en god plate, se en film eller fordype dere i en serie nå. Ikke glem å fortsette å støtte kulturlivet vi alle er så glade i. Og ta vare på dere selv og de rundt dere.

Norske Gaffa kom på nett i 2011, og fulgte året etter opp med et fysisk blad, som ble lagt ned i 2015, mens nettmagasinet fortsatte. To år senere ble driftsselskapet bak slått konkurs, ifølge Ballade, men gjenoppsto med nye eiere rett etterpå. Moderskipet, danske Gaffa - oppkalt etter den berømte scenetapen, har eksistert i Danmark siden 1983 som gratisblad og etter hvert nettmagasin.

Annonse
Annonse
Annonse