Annonse
Music Norway vil gjøre det enklere for norsk musikkbransje å kommunisere med internasjonalt publikum etter utallige arrangementsavlysninger som følge av koronaviruset. Her: Frontperson i Bergens-bandet Boy Pablo, Nicolas Pablo Munoz, under fjorårets Lollapalooza-festival i Chicago. Foto: Amy Harris / AP

Music Norway styrker bransjetilskudd

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Music Norway oppfordrer bransjen til så godt det lar seg gjøre å opprettholde vanlig drift, tross koronakrisen.

Organisasjonen legger nå inn et ekstra jern for at norske artister og verk skal få styrket digital spredning internasjonalt.

Blant tiltakene justerer Music Norway nå retningslinjene til bransjetilskuddsordningen som er myntet på norske bransjeaktører som representerer norske artister og verk i utlandet.

Behandler søknader ukentlig

Music Norway vil nå ta imot søknader fortløpende – i motsetning til vanlig praksis som legger opp til søknadsfrist en gang i måneden.

– Det vil bli økt konkurranse om oppmerksomheten til publikum på digitale flater, og Music Norway ønsker bidra til å vedlikeholde og styrke norsk musikk på de flater der de kan nå sitt internasjonale publikum mens vi venter på at kulturarenaene skal gjenoppstå, sier direktør Kathrine Finnskog i Music Norway i en kommentar på organisasjonens nettsider.

Søknadene vil bli behandlet ukentlig, med første søknadsfrist førstkommende fredag. Deretter vil det være ukentlig søknadsfrist hver fredag frem til 1. mai. Deretter vil situasjonen vurderes på nytt.

100.000 til digital markedsføring

Man kan søke om maks 100.000 kroner via bransjetilskuddsordningen.

Blant annet kan man søke om kjøp av PR- og markedsføringstjenester til promotering av norske artister på digitale flater, annonsering i internasjonale mediekanaler, kampanjer i sosiale medier og annen form for digital formidling av musikk internasjonalt.

Les mer her.

Tidligere har Music Norway også annonsert at de ikke vil kreve tilbake penger for prosjekter og reisetilskudd som allerede er under planlegging eller som må avlyses og utsettes som følge av koronaviruset.

Annonse
Annonse
Annonse