Annonse
Portrettbilde av Møremusikarane som består av syv fast ansatte og 75 frilansere. Foto: Tingh

Møre og Romsdal sier opp fylkesmusikerne

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I fjor gikk Møre og Romsdal kommune med et overskudd på 313 millioner kroner - 273 millioner bedre enn budsjett. I år blir det kostnadskutt over hele linja. Det førte til et krav om at musikerordningen måtte spare tre millioner kroner. Da ble de syv fylkesmusikerne sagt opp.

– Vi ante ikke at vi sto på kuttlista, men ble innkalt til et møte og informert dagen før det ble offentlig, sier cellist Per Kåre Fossum til Kommunal Rapport. Han har vært ansatt siden 1992.

De syv musikerne som kaller seg «Møremusikarane» har vært fast ansatt i stillinger som har vært delt mellom kulturskolen i kommunene og utøvende virksomhet.

LES MER | UKM i Møre og Romsdal skroter juryordningen og innfører mentorprogram

Ingen andre fylker har meldt om kutt

Ordningen består av fast ansatte og frilansere. Det er de fast ansatte som ryker ut. Det er 75 frilansere knyttet til ordningen, men den består ikke av mer enn 700.000 kroner på årsbasis.

Flere fylker har tilsvarende ordninger, men ingen andre fylker har meldt om tilsvarende kutt, skriver Kommunal Rapport.

I Nord-Norge har de 30 landsdelsmusikere som reiser rundt i fylket og holder konserter.  Det har vært diskusjon om ordningen og det har blitt færre musikere, men det foreligger ikke planer om nedskjæringer.

Annonse
Annonse
Annonse