Annonse
Mira Thiruchelvam vant EDVARD-prisen 2020 i kategorien «Utfordrer». Hun mottar prisen for musikken på 9 grader nord-albumet Jaffna. Foto: Joar Nicolaysen

Mira Thiruchelvam vant EDVARD-pris

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Fredag 27. november overrasket TONO Mira Thiruchelvam, komponist og tekstforfatter i bergensbandet 9 grader nord, med EDVARD-prisen 2020 i kategorien «Utfordrer». Hun mottar prisen for musikken på 9 grader nord-albumet Jaffna.

EDVARD-prisen har siden 1998 årlig blitt delt ut av TONO, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående året. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne.

Årets jury mener Mira Thiruchelvam er en av Norges beste komponister og sangtekstforfattere, og har utpekt henne til vinner av EDVARD-prisen i kategorien «Utfordrer» for 9 Grader Nord-albumet «Jaffna», urfremført og utgitt i 2019. Prisen, som består av kr 50 000 samt et trofe og et diplom utformet av Magne Furuholmen, ble fredag delt ut ved at Thiruchelvams manager overrakte trofeet og diplomet på deres kontor i Bergen, mens Kristin Norderval fra EDVARD-juryen kunngjorde selve overrekkelsen over telefon. Løsningen ble valgt med bakgrunn i COVID-19-situasjonen.

- Wow, takk skal du ha. Det er helt fantastisk. En ære, sa Thiruchelvam da hun mottok prisen.

 

Annonse
Annonse
Annonse