Annonse
Ane Brun slipper album senere i år, og kommer med nok en ny singel. Foto: Presse
Ane Brun

– Lettheten og latteren ble borte

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Den norske artisten fikk en jevnaldrende brevvenn da hun var 13 år, og de fortsatte å skrive til hverandre et helt tiår – lange, intense, håndskrevne brev. Da de var i tredveårene utvekslet de sine gamle brev.

– Jeg fikk en skoeske med tjukke konvolutter i posten en dag. Å lese mine egne ord fra den tiden, brakte tilbake mange glemte minner. I den samme boksen lå det en opptakskassett! Heldigvis hadde jeg spart på walkmanen min, så jeg sette den rett i spilleren, og trykket spent på Play, forteller Ane Brun.

Ane Brun på den tiden hun var brevskriver – og sendte brevvenninnen et opptak av seg selv på kassett. Bildet pryder omslaget på «Honey». Foto: Presse

Hun ble «paff» da hun hørte igjen sin egen lyse, klare stemme fra da hun var 18 år.

– Jeg ble slått av energien, og jeg ble langsomt fylt av en kjærlighet for denne unge, og på mange måter uskyldige versjonen av meg selv – denne jenta som snakket i ett kjør, og som delte en utømmelig strøm av ord og følelser. Jeg ble minnet om hvordan jeg var på den tiden og hvordan jeg siden har lært å gjøre ting på en annen måte. Men det minnet meg også om lettheten og latteren, som var en så stor del av den tiden, og som ble borte for meg mens jeg fant ut av voksenlivet, deler hun om bakgrunnen for den nye låten «Honey», som hun fredag slipper løs.

Ane Brun bestemte seg nemlig for å skrive en sang til seg selv som ung, fordi gjenhøret med den gamle kassetten gjorde noe med henne.

– Mens jeg lyttet, merket jeg at den kvinnen jeg er i dag fant igjen jenta på kassetten, og det fikk meg til å føle meg hel på en ny måte.

Nå planlegger den norsk-svenske artisten oktoberturné. Om den blir en realitet, inntar hun Bergen 20. oktober, Stavanger 21. oktober, Sentrum Scene i Oslo 23. og 24. oktober og Olavshallen i Trondheim 25. oktober.

Annonse
Annonse
Annonse