– Dette er en pris som trengs mer enn noensinne, sier jurymedlem Sandeep Singh.

Foto

Jonathan Vivaas Kise

Lanserer skup-pris for musikkjournalistikk

Publisert: 16. januar 2020 kl 11.24
Oppdatert: 24. november 2021 kl 02.07

– Det trengs journalistikk på alt som betyr noe i verden. Og musikk gjør definitivt det, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Hun mener det trengs flere historier fra og om norsk musikkliv, om talentene, om bransjen, den globale konteksten og de utfordringene og de mulighetene man står ovenfor.

Ifølge pressemeldingen er dette Norges aller første pris for å hedre kvalitetsjournalistikk om musikkbransjen. Bak står Musikkindustriens Næringsråd, et nettverk som samler plateselskap, låtskrivere, artister og andre organisasjoner.

I juryen sitter blant andre radioprogramleder og tidligere musikkskribent Sandeep Singh. Han mener prisen trengs mer enn noensinne.

– Det er på høy tid å rose skribentene og ildsjelene som standhaftig holder formen relevant, og å anerkjenne engasjementet som egenhendig hindrer profetiene om musikkjournalistikkens død fra å oppfylles, sier Singh.

Med seg i juryen har han Tali Da Silva fra SVTs Kulturnytt, NRK P3-redaktør Camilla Bjørn, nyhetsredaktør Veslemøy Østrem i Vårt Land og by: Larms pressesjef Erik Egenes.

– Forhåpentligvis kan prisen være med å vise vei og inspirere til enda mer, bedre og grundigere mediedekning av norsk musikk, uttaler Egenes.