Annonse
– Det har vært en ganske deprimerende periode å jobbe her, sier administrerende direktør Jørgen Roll ved Oslo konserhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Krise for Oslo konserthus

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I 2018 fikk Oslo konserthus et driftsresultat på 8,5 millioner kroner – sitt sterkeste på 20 år. Men siden Norge stengte ned 12. mars, har konserthuset flyttet og avlyst 200 arrangementer og konserter.

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Deprimerende

Fra 15. juni åpnet regjeringen for arrangementer med inntil 200 personer. Men for Oslo konserthus hvor den største salen har plass til 1400 publikummere, er tallet altfor lavt til at det lønner seg å gjennomføre arrangementer.

– Det har vært en ganske deprimerende periode å jobbe her. Vi lever av energien av å skape noe og ha fete konserter. Så blir du bare gående og jobbe med permitteringer, støtteordninger, søknader, informasjonsarbeid ovenfor publikum og artister, refusjoner og billetter, sier administrerende direktør Jørgen Roll ved Oslo konserthus til DN.

Det er varslet at regjeringen om mulig åpner for arrangementer med inntil 500 personer fra 1. september. Men å planlegge etter et «kanskje» er hverken lett eller økonomisk gunstig, påpeker Roll overfor avisa. Det er ingen tvil om at konserthuset kommer til å tape et tosifret millionbeløp, opplyser Roll.

Lover ikke støtte

Oslo konserthus driftes uten offentlig støtte, men er heleid av Oslo kommune. Til DN opplyser byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen i Oslo kommune at de har dialog med Oslo konserthus, men ikke lover videre støtte.

Kulturminister Abid Raja (V) sier til DN at Kulturdepartementets forslag til Stortinget er at «kultur- og konserthus som ikke har erverv til formål skal kunne få kompensert sine tapte billettinntekter gjennom arrangørstøtteordningen» og ber om forståelse for at «ting tar litt tid».

Annonse
Annonse
Annonse