Annonse
– Gjennom Spotify COVID-19 Music Reliefs samarbeid med FFUK vil vi hjelpe norske artister og musikere for å overleve økonomisk i disse vanskelige tider, sier Jenny Hermanson, nordisk direktør i Spotify. Foto: Spotify / handout

Koronarammede norske artister får støtte fra svensk strømmetjeneste

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

På tampen av mars meldte Spotify om et globalt initiativ kalt COVID-19 Music Relief, som innebærer støtte til organisasjoner som hjelper dem som lever av musikk.

For donasjoner gitt via denne ordningen – der også fans kan bidra, eller artister sette i gang ene innsamlinger – vil strømmetjenesten matche beløpet. Totalbidraget fra Spotify globalt er ti millioner dollar.

Onsdag ble det klart av Fond for Utøvende Kunstnere blir norsk partner. Daglig leder Bjørg Eriksen opplyser om tykke søknadsbunker fra musikere med koronaavlyste turneer og konserter.

– Fortvilelsen er stor blant kunstnere som står uten inntekt over natten, og vi i FFUK har vært overveldet over søknadstrykket den siste tiden. Invitasjonen fra Spotify til å inngå et samarbeid kom som sendt fra himmelen, uttaler Eriksen.

Fond for Utøvende Kunstnere opprettet i mars en egen støtteordning for frilansere som har fått avlyst sine arrangementer som følge av COVID-19. Med 607 søknader og en søknadssum på nærmere tolv millioner norske kroner, skal hver krone som kommer inn fra Spotify-donasjoner gå til støtteordningen, ifølge pressemeldingen.

– Mange kunstnere faller utenfor regjeringens tiltak, og vi har sett mange nye navn blant søknadene vi fått inn. Vi håper at samarbeidet vi inngår i med Spotify sender ut et viktig signal til andre aktører i musikkbransjen. Hvis vi alle hjelper, vil det utgjøre en forskjell, sier Eriksen.

Også Jenny Hermanson, nordisk direktør i Spotify, er klar på at alle bidrag utgjør en forskjell og håper alle som kan bidra, gjør det.

 
Annonse
Annonse
Annonse