Annonse
Åtte av Norges fremste jazz- og soulmusikere har samlet seg i en koronadugnad og laget plata «Read the Sign» som blir gitt ut neste lørdag. Foto: Soul City Records / NTB

Koronadugnad i Jazz-Norge ble til plate fra hjemmekontorene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Odd René Andersen står bak prosjektet, som har samlet flere skikkelser i jazz- og soulmiljøet under navnet Odd René Andersen & The Close Shaves.

De har samarbeidet om låtskrivingen og innspillingen i sine respektive hjemmestudioer.

Bidragene er mikset i Los Angeles av den Grammy-vinnende produsenten Qmillion og mastret i Abbey Road Studios i London, opplyser plateselskapet Soul City Records i en pressemelding.

Arbeidsmåten, der lydfiler, tekster og musikk er blitt utvekslet fra hjemmekontor til hjemmekontor, var ikke alt for uvant for deltakerne.

– Alt har vært mulig

– De fleste av disse gutta er vant til å jobbe digitalt og på distanse. Men så konsekvent og gjennomført som det har skjedd denne gangen, har jeg knapt vært med på tidligere, sier vokalist Odd René Andersen

– Vi har spilt på hverandres ideer, utvekslet arrangementer og detaljer på Messenger og latt oss inspirere av filer med små musikalske drypp som har dumpet inn i innboksen midt på natta eller søndag morgen klokka 5. Alt har vært mulig – bortsett fra å sitte i samme rom og jobbe på den gamle, tradisjonelle måten, sier han.

Ideen til prosjektet kom fra trommeslager Børre Flyen, som tidlig etter nedstengingen av Norge la ut en oppfordring til sine venner på Facebook om å komme med bidrag til hans trommegroove.

– Tok fullstendig av

– Ideen tok fullstendig av, og Børre kunne antakelig ha gitt ut et helt album med forskjellige versjoner av bare denne låten, sier Andersen.

Disse medvirker i prosjektet:

Odd René Andersen (vokal), Frode Mangen (keyboards), Børge Petersen-Øverleir (gitar), Børre Flyen (trommer), Rino Johannessen (bass), Magnus Bakken (saksofon), Jens Petter Antonsen (trompet), Even Kruse Skatrud (trombone) og Charlotte Bredesen (kor).

Annonse
Annonse
Annonse