Arild Andersen har vært en viktig ingrediens i koronatidens jazzfestivaler – og trår til på Oslo Jazzfestival i to ulike settinger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Koronabegrenset program for Oslo Jazzfestival

Publisert: 10. august 2020 kl 11.22
Oppdatert: 10. august 2020 kl 11.24

I tillegg til konserter på scener som Sentralen og Nasjonal Jazzscene Victoria blir det også friluftskonsert i marka – og gratis sideprogram på Salt med nordiske showcasekonserter med unge talenter.

– I år skal vi feire jazzhovedstaden ved å presentere et utvalg av de mange fantastiske musikerne som er bosatt i Oslo og omegn, sa festivalsjef Øyvind S. Larsen da «koronaprogrammet» ble meldt i juni, om jazzmusikerne med røtter mange steder fra i landet som samler seg i hovedstaden.

LES OGSÅ | Daniela Reyes går i foreldrenes fotspor og inn i musikken: – Det er et annerledes liv

Flere utsolgte

Onsdag er det åpningskonsert med Oslo Jazzensemble med Arild Andersen, Torun Eriksen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg, der det også blir ekstrakonsert – siden den første er utsolgt.

Torsdag byr festivalen på Daniela Reyes, Magnolia Jazzband med Beate Lech, og konsert med Ellen Andrea Wang og Jon Balke. Fredag er det duket for Knut Riisnæs Kvartett med Siril Malmedal Hauge, fulgt av Espen Eriksen Trio samt Finity.

Lørdag trår Siril Malmedal Hauge til på ny, denne gang i selskap med Jacob Young. Samme dag blir det også konserter med Wako, The Source og Fieh, mens Arild Andersen skal fremføre albumet «Sagn» – 30 år etter at det utkom.

Saken fortsetter under annonsen

Søndag er det tid for Kongle Trio, Emmeluth’s Amoeba og Erlend Apneseths Fragmentarium.

Også strømming

Åpningskonserten vil sendes direkte på NRK Jazz, i tillegg til at den og resten av hovedprogrammet vil strømmes som et tilbud til publikummere som ikke har anledning til å dra på festival i år.

Festivalen opplyser at det blir gratis sideprogram på salt med Nordisk Showcase-konserter (Oslo Jazzfestivals talentutviklingsprogram), Jazzintro, Jazzpurk og Serendip, elevkonsert på Edvard Munch VGS med improvED, New Orleans Workshop og «Now’s The Time»-samtaler på Stortorvets Gjæstgiveri og Jazzbyvandring med Bjørn Stendahl.

Årets festivallyriker er Morten Langeland, som vil produsere et nytt dikt inspirert av hver festivaldag.

Ledige stillinger – kulturjobb