Annonse
Kongsberg Jazzfestival avlyser – vil ikke vente på myndighetene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Kongsbergjazz koronaavlyser i 2020 – kritiserer myndighetene for ikke å komme med nasjonalt forbud

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi har knapt solgt billetter de siste fire ukene og forventer at billettsalget vil stå bom stille i flere uker fremover. Budsjetterte billettinntekter er alene 14 millioner. Dette er det ikke mulig å hente inn. Vi har sett på ulike scenarioer og de viser alle betydelig risiko. Ved å ta en beslutning om avlysning nå, reduseres denne risikoen betydelig, sier styreleder Juel H. Rye.

Avgjørelsen skjer ifølge pressemeldingen med tungt hjerte, men Rye påpeker at styret har et ansvar for å ta vare på på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid.

– Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styrelederen.

LES OGSÅ | Digital festival skal sikre at inntektene blir i Norge

Etterlyser nasjonalt forbud

Ifølge VG vil ikke festivalen vente lenger på et nasjonalt forbud, og tar sjansen på at avlysningen uansett utløser klausul som fritar dem for ansvar. Festivalsjef Kai Gustavsen går ut med skarp kritikk mot myndighetene som ikke har satt foten ned allerede, slik en unison bransje ber om med tanke på hvilken smittefare festivaler representerer.

– Vi går foran fordi vi regner det som sikkert at det kommer et nasjonalt forbud. Når en av landets største og eldste festivaler avlyser, håper jeg får fart i sentrale myndigheter.

LES OGSÅ | Festivaler blir grønnere

Ber om tålmodighet rundt refusjon

De som har kjøpt billetter til Kongsberg Jazzfestival 1. til 4. juli i år får tilbud om tilbakeføring av billettpengene eller flytting av billetter til 2021.

– Vi kommer med dette så raskt det praktiske er på plass. I påvente av videre avklaring, ber vi om litt tålmodighet, sier Gustavsen.

Artistene som er booket til 2020-utgaven av den tradisjonsrike jazzfestivalen, får tilbud om å flytte oppdraget til 2021. Blant dem som skulle opptrådt der er Astrid S, Angelina Jordan, Lionel Richie, Nils Petter Molvær, Snarky Puppy, Dee Dee Bridgewater, Melissa Aldana, Rymden, Kenny Garrett, Arild Andersen og Barre Phillips og Susanna.

Annonse
Annonse
Annonse