Annonse
Kongsberg Jazzfestival – her i 2018 – var tidlig ute med å avlyse sommerens festival, og kritiserte myndighetene for ikke å ta grep tidsnok. Neste helg skulle en jazzweekend gå av stabelen som plaster på såret – men nå ryker også den. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kongsberg Jazzfestival må koronaavlyse for andre gang

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Neste helg skulle Kongsberg Jazzfestival, som i sommer måtte koronaavlyses, ha funnet tilbake til røttene og arrangert en todagers jazzweekend. Men nå er den avlyst – den også.

– Målet med Kongsberg Jazzweekend var å gi en håndsrekning til musikere, takke partnere for støtte og gi musikkopplevelser til publikum i trygge rammer. Det var ment som et plaster på såret etter at vi i mars måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse Kongsberg Jazzfestival for første gang siden 1964. Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse igjen, sier styreleder Juel H. Rye.

Styret i den tradisjonsrike festivalen fattet tirsdag kveld følgende vedtak: «Med bakgrunn i den pågående covid-19 pandemien og regjeringens smitteverntiltak, ser vi oss ute av stand til å gjennomføre Kongsberg Jazzweekend».

Man tok konsekvensen av stigende smittetrend i samfunnet, nabokommuner som stenger ned og tilreisende musikere, frivillige og publikum fra steder som er røde, ifølge pressemeldingen.

Blant de planlagte høydepunktene på jazzweekenden 20. til 22. november var feiringen av Arild Andersens 75-årsdag på scenen.

– Vi ønsker å være en ansvarlig festival på alle måter, og det er nå viktig for oss at vi tar vare på alle involverte på en skikkelig måte, sier påtroppende festivalsjef Ragnhild Menes, som nå lover at festivalen vil gjøre alt i sin makt for å arrangere Kongsberg Jazzfestival i juli 2021.

– Er det én ting dette siste året har vist oss, er det viktigheten av fellesskap. Det bygger vi blant annet ved felles opplevelser, og derfor er det utrolig viktig å opprettholde kulturtilbud også i krisetider, uttaler Menes.

Annonse
Annonse
Annonse