Annonse
Hjalmer Larsen er Kim Larsens sønn, som står solid på egne popbein når han nå er Bylarm-aktuell med to konserter. Foto: Capitol Records Denmark
Capitol Records Denmark Foto: Hjalmer Larsen er Kim Larsens sønn, som står solid på egne popbein når han nå er Bylarm-aktuell med to konserter.   
Bylarm

Kim Larsens sønn gleder seg til å spille

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Han er sønn av Kim Larsen, og nå entrer scenen under Bylarm i Oslo.

– Helt siden jeg startet min karriere hjemme i Danmark har drømmen om kanskje en dag å kunne spille konserter i Norge tumlet rundt i hodet mitt. Nå har jeg endelig fått sjansen, og jeg gleder meg utrolig mye til den kjempestore opplevelsen det uten tvil blir, heter det fra Hjalmer (24).

Med det som beskrives som «karakteristisk, fengende pop» blir han å høre på to Oslo-scener mot helgen: Torsdag på Vulkan og fredag på Sentrum Scene.

Debuterte i 2017

Hjalmer Larsen platedebuterte i 2017 med EP-en «Skabt til at være ung», som innbragte gullplate. Før jul i fjor kom debutalbumet «Midt i en drøm eller noget der ligner», som er strømmet 30 millioner ganger på Spotify.

– Vi kan merke på danskene at de har tatt Hjalmers musikk til seg, for fortsatt å holde fast i det stykke musikkhistorie som Kim Larsen i den grad skapte i Danmark, skriver Marie Seebach i Capitol Records Denmark i en epost til NTB.

Nå er Hjalmer Larsen ute på turné med de nye sangene – og har opplevd så stor etterspørsel at 15 konserter måtte føyes til turnélisten. Det har også vanket flere priser på Larsen, som nå er nominert til hele fem danske Gaffa-priser. Men som han sa til Berlingske allerede før albumdebuten:

– Jeg er vokst opp i et hjem, hvor jeg har lært at jeg skal være ydmyk og glad for det som kommer til meg, og at man skal være en gentleman og holde døren for damene og være god mot alle, for ellers snur det seg mot deg.

Stor sorg og stor drøm

Hjalmer Larsen hjalp sin alvorlig kreftsyke far med hans siste plate «Kim Larsen: Sange fra første sal», utgitt posthumt i fjor et halvt år etter hans bortgang, innspilt hjemme med bare far og sønn og Kim Larsens spillende manager.

– Det vil for evig stå som en av de lykkeligste uker i mit liv, sa Hjalmer Larsen nylig til danske Gaffa, og beskriver hvordan 2019 ble året hvor han skulle balansere en stor sorg med sin egen store drøm om å utgi plate.

Kim Larsen fotografert i 1984 i Oslo Konserthus. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kim Larsen fotografert i 1984 i Oslo Konserthus. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  

– Jeg kan godt nyte oppturene. De er lyspunkter på en sort skjerm. Sorgen er en konstant.

Nå venter blant annet festivaler som Roskilde, der han har spilt før, men nå er han invitert til hovedprogrammet.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse