Annonse
Kadettangen i Viken. Foto: Vidar Ruud / NTB
Begjært konkurs

Kadetten-festivalen med store underskudd

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Han fikk tilbakebetalt eget lån til festivalen han eier, men festivalens øvrige gjeld økte. Nå må festivalinvestor Per Karsten Ims innse at festivalen blir begjært konkurs, ifølge Dagens Næringsliv. Avisen skriver at Kadetten-festivalen har slitt med dårlig økonomi siden oppstarten i 2018. Festivalen ble grunnlagt av Ims, som gjennom sitt heleide selskap Narviga Invest as, sto som eneste eier av Kadetten ved oppstarten.

Det ble et stort underskudd det første året, og festivalen har ikke klart å få hodet over vannet siden. 

Asker og Bærum kemnerkontor har begjært selskapet Kadetten as konkurs. Begjæringen skal behandles i Oslo byfogdembete tirsdag 22. september. Dersom selskapet settes under konkursbehandling, blir får ikke årets festivalgjengere billettene refundert.

I tillegg fikk selskapet et varsel om tvangsoppløsning i august, som følge av at det ikke hadde en godkjent revisor. Selskapet fikk fire uker på seg til å skaffe en ny revisor, og fikk beskjed om at det kunne bli tvangsoppløst uten ytterligere varsel.

Styreleder i Kadetten Anton Solberg sier imidlertid til DN fredag ettermiddag at selskapet er utenfor fare.

– Da har styret og eiere jobbet konstruktivt og landet en god løsning i løpet av dagen. Kravet blir innbetalt i sin helhet. Vi unngår konkurs og sikrer med dette Korona-kompensasjonen som staten nå skal utbetale i månedsskiftet, sier han til avisen.

Annonse
Annonse
Annonse