Annonse
Ingebjørg Bratland skal ut på juleturné i kjølvannet av at hun slipper tre nye julelåter - og en bok med blant annet sangtekster. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ingebjørg Bratland har mange planer for den forestående julen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det vil vanke julelåter, juleturné og bokdebuten «Klokkene kallar», meldte det fra Bratland-hold. Den første av julelåtene er allerede sluppet løs, og er en pianoballade kalt «Hei desember», som sangfuglen har dette å si om innholdet i:

– Det er ein song til deg som er einsam i jula. Det er jo fleire som skulle ønske dei ikkje sat aleine slik ein julekveld. Så om det kan vera nokon trøst så skal i alle fall juletreet mitt lyse litt ekstra for deg i år.

Neste uke kommer nok en julesang, kalt «Julen 2010», før Bratland slipper jule-EP-en «Klokkene kallar» med årets siste julesang fra henne, «Snøen», 19. november. Hun følger på med juleturné som starter 26. november i Håkonshallen i Bergen og avslutter i Ibsenhuset i Skien 18. desember.

«Klokkene kallar» er også tittelen på Ingebjørg Bratlands bokdebut, en innbundet julebok med gamle og nye juleminner i form av fortellinger, eventyr, dikt og sanger – med tekster av både Bratland selv så vel som av Gro Dahle, Sondre Bratland, Elsa Beskow, Odd Nordstoga, Trygve Skaug og Gulraiz Sharif, nybakt Brageprisnominert.

Annonse
Annonse
Annonse