Ingebjørg Bratland skal ut på juleturné i kjølvannet av at hun slipper tre nye julelåter - og en bok med blant annet sangtekster.
Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ingebjørg Bratland har mange planer for den forestående julen

Publisert: 29. oktober 2020 kl 14.34
Oppdatert: 29. oktober 2020 kl 14.35

Det vil vanke julelåter, juleturné og bokdebuten «Klokkene kallar», meldte det fra Bratland-hold. Den første av julelåtene er allerede sluppet løs, og er en pianoballade kalt «Hei desember», som sangfuglen har dette å si om innholdet i:

– Det er ein song til deg som er einsam i jula. Det er jo fleire som skulle ønske dei ikkje sat aleine slik ein julekveld. Så om det kan vera nokon trøst så skal i alle fall juletreet mitt lyse litt ekstra for deg i år.

Neste uke kommer nok en julesang, kalt «Julen 2010», før Bratland slipper jule-EP-en «Klokkene kallar» med årets siste julesang fra henne, «Snøen», 19. november. Hun følger på med juleturné som starter 26. november i Håkonshallen i Bergen og avslutter i Ibsenhuset i Skien 18. desember.

«Klokkene kallar» er også tittelen på Ingebjørg Bratlands bokdebut, en innbundet julebok med gamle og nye juleminner i form av fortellinger, eventyr, dikt og sanger – med tekster av både Bratland selv så vel som av Gro Dahle, Sondre Bratland, Elsa Beskow, Odd Nordstoga, Trygve Skaug og Gulraiz Sharif, nybakt Brageprisnominert.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb