Annonse
Oslo fagottkor opptrer under årets Pride. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Frykten for korsmitte

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Dagsavisen skriver om at landets 200.000 korsangere normalt ville gledet seg til å starte korhøsten i disse tider. Julekonserten er vanligvis semesterets høydepunkt, og det det øves for.

Men under pandemien er mange engstelige for smitten, og mange kor har utsatt oppstarten av semesteret.

I Oslo Fagottkor, er stemningen en helt annen, selv om det brøt ut smitte i koret, etter et seminar i vår. Fem korister ble smittet, og et par av dem ble ganske dårlige. Halve koret fikk symptomer. Likevel var de i gang med øvelser allerede før sommeren, i Lilleborg kirke der det er lett å holde god avstand.

– Vi har også hatt vår første korøvelse i høst, med alle smitteverntiltak: To meters avstand, håndvask, spriting av piano og så videre, sier Steinar Svendsen, daglig leder og produsent, til Dagsavisen.

Han sier at de nå antakelig er immune på grunn av det som skjedde, men at de ikke kan opptre annerledes enn andre, og ikke vil risikere dette på nytt. Alle faglige råd må følges.

Men de fleste kor er mer avventene enn Oslo fagottkor. Nærmere 60 prosent av Norges Korforbunds medlemmer droppet øvelsene i mars og april, 46 prosent har ikke møttes siden pandemien traff Norge. Rundt 30 prosent har hatt digitale sammenkomster på Zoom, Facebook og Teams, ifølge Åsmund Mæhle. Han er generalsekretær i Norges Korbund, som har over 1000 kor som medlemmer, skriver avisen.

Annonse
Annonse
Annonse