Annonse
Norske festivalscener er fremdeles mannstunge. Nå oppforderer Bylarms programsjef festivalkolleger til å ta kjønnsbalansen på alvor. Her: Bergensartisten Frøder i Amfiet på Øya-festivalen 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bylarm-sjef

Forlanger at festivaler tar kjønnsbalanse på alvor

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Med en andel på 53 prosent kvinner på festivalprogrammet, får Joakim Haugland beholde jobben som programsjef.

I fjor kunne Dagens Næringsliv melde at kun hver femte artist på norske festivalscener i 2019, var kvinner. Det var i den forbindelse at Haugland meldte at han ville gå med mindre han oppnådde målet om å booke en kvinneandel på minst 50 prosent.

Gjennom initiativet Keychange har Bylarm sammen med syv andre norske festivaler forpliktet seg til å sørge for 50/50-fordeling mellom mannlige og kvinnelige festivalartister innen 2022.

Nå som Bylarm har nådd målet, forlanger Haugland at andre festivaler tar oppgaven minst like alvorlig. Til Aftenposten sier han:

– Jeg kan ikke forvente at festivaler som Øya, Pipfest og Bergenfest skal klare det samme som oss. Dette er nok enklere for Bylarm, som har mange nye og unge artister. Men jeg forlanger faktisk at festivalene prøver, sier Haugland.

Andre norske festivaler som har nådd målet om kjønnsbalanse er blant annet Oslo World. I fjor oppnådde festivalen 60 prosent kvinnerepresentasjon med sitt festivalprogram.

LES MER | Oslo World: Med Utopia i kikkerten

 

Annonse
Annonse
Annonse