Annonse
Erlend Ropstad dro på soloturne i oktober, og resultatet gis nå også ut på plate. Foto: Marthe A. Vannebo

Erlend Ropstad spilte konserter 19 forskjellige steder i Norge – nå gir han ut de beste opptakene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Alle er vel enige om at det er fint å legge dette året i bakspeilet og kjøre videre, sier Erlend Ropstad – som selv tar avskjed med 2020 med utgivelsen «Årets som er over nå».

I et år hvor alle måtte holde avstand, fant Erlend Ropstad en måte å komme nær publikum på. Turneen, der han egentlig skulle hatt med fullt band, ble til en soloturné.

Der tolket han for første gang sine egne låter i en nedstrippet, alternativ versjon. I høst spilte han 22 konserter på 19 forskjellige steder over hele Norge Det ble gjort opptak på de fleste av konsertene, og nå gir han ut et utvalg av låtene på plate.

– «Året som er over nå» er en videreføring av låten «Natta som er over nå» fra forrige skive, og opptaket av den fra konserten på Rockefeller 9. oktober er låt nummer 1 på platen, forklarer han til NTB.

Denne nøkkelsangen handler ifølge Ropstad om overgangsfaser i mange betydninger av ordet.

– Kjærlighet som tar slutt eller begynner, den vonde tiden som går over eller en lang natt som blir dag. Dette synes jeg var en fin måte å avslutte 2020 på, sier Erlend Ropstad.

– Og selv om jeg personlig hadde mange positive opplevelser i 2020; jeg fikk blant annet mye kvalitetstid med barna og de nærmeste, så er vel alle enige om at det er fint å legge dette året i bakspeilet og kjøre videre.

Annonse
Annonse
Annonse