Folk koser seg med The Needs i godværet på Øya-festivalen 2019.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dette blir avgjørende for festivalsommeren 2021

Publisert: 23. november 2020 kl 09.14
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

Det er tre ting som blir avgjørende for om festivalarrangørene skal lykkes med gjennomføringen av sine festivaler neste år, skriver Aftenposten:

  • Hvordan vaksineringen i Norge påvirker reglene for arrangementer
  • Hvorvidt støtteordningene for kulturlivet vedvarer
  • Hvordan ny kunnskap påvirker myndighetenes regler for arrangementer

Dette tas opp i forbindelse med at festivalene jobber med planlegging av sine arrangementer neste år. Det planlegges både for strømmekonserter med maks 200 tilskuere og fullskala-produksjoner parallelt. Det er en krevende øvelse, sier Svein Bjørge, daglig leder for Steinkjerfestivalen, til avisen.

 Vi trenger og forventer innsikt i en klar vaksinestrategi, sier Claes Olsen. Han er medeier og bookingansvarlig for Øyafestivalen. Han håper at myndighetene kan si noe klart om veien videre allerede når den første vaksinen er godkjent.

Aftenposten har kontaktet myndighetene, som ikke kan gi klare svar på slike scenarier.

Øyafestivalen er klare på at de trenger å vite hvilke reguleringer som blir gjeldende minst tre måneder før festivalen. Spesielt støtteordningene er viktige å få klargjort.

–Vi er oppmerksomme på utfordringen til festivalene. Men det er ikke lenge siden vi laget en ordning for å stimulere til høy aktivitet. Så gikk det bare tre uker før smitten blomstret vanvittig. Så det er umulig å si noe sikkert om situasjonen til sommeren nå, sier kulturminister Abid Raja til Aftenposten.

Han sier videre at han skal støtte kulturnæringen så lenge pandemien vedvarer. Også gjennom festivalsommeren.

– Hvis koronaen er over, og vi er vaksinert, kommer vi til å trenge tidenes festivalsommer. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å bidra til det, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – kulturjobb