Annonse
Sondre Lerche spilte nylig på Brakkesyke 2020. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Brakkesyke 2020

– Det er også spennende og oppløftende

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Filip Roshauw er Initiativtaker til Facebook-hiten Brakkesyke 2020, der det arrangeres live-konserter på nett. Det fungerer som et substitutt for konsertlivet, siden koronaviruset holder oss borte fra klubben.

I et intervju med Dagsavisen sier han at han tror musikkbransjen vil lære mye av erfaringene med digitale scener, også etter koronakrisen.

– Det er jeg bombesikker på  Men jeg vet ikke hva. Det blir jo forskningsarbeid, dette. I en ekstremsituasjon, hvor musikere lærer noe helt nytt om formidling av musikk. Oppi all den dritten vi står i nå, så er de greiene der litt spennende og oppløftende. Og vi skal jo på konsert igjen etterpå. Ingenting er jo som å gå på konsert. Jeg håper mange tenker at «hun der skal jeg gå på gig med», sier han til avisen.

LES OGSÅ: Oslos største klubbaktører med dugnad

Erfaringene så langt er gode, men har også bydd på tekniske problemer.

– Vi sitter og river oss i håret over tekniske utfordringer hjemme hos musikere. Vi har lært at hvis en frijazz-duo spiller i en trappeoppgang, og det blir forsinkelse i lyden, så er det ikke mulig å få tak i dem før førti minutter etterpå. Vi gjør stort sett alt en konsert-venue ville gjort, bortsett fra det de faktisk gjør. Servere øl og være et sted folk møtes og faktisk sette opp konserter på en scene. Alt annet gjør vi.

Brakkesyke 2020 har per i dag over 40.000 følgere på Facebook.

Annonse
Annonse
Annonse