Annonse
Blåser i tubaen for Coca-Cola: Daniel Herskedal, som har fått med sin arrangerte og innspilte versjon av 70-tallsklassikeren «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)» fra 1967. Foto: Knut Åserud

Daniel Herskedal blir å høre i Coca-Colas nye, verdensomspennende reklamefilm

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Tubaisten får nemlig sin versjon av 1970-tallsklassikeren «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)» inn i brusgigantens nye, verdensomspennende reklamefilm kalt «Open Up Like Never Before».

Det var filmproduksjonsselskapet til Coca-Cola som ifølge pressemeldingen henvendte seg til Daniel Herskedal om lov til å bruke hans arrangement og innspilte versjon av 1967-låten i reklamefilmen.

Kanskje hadde de hørt den i forbindelse med den doble Sundance-prisvinneren «The Last Black Man in San Francisco», som var å se i fjor i USA og hadde Brad Pitt som produsent. En av skuespillerne tipset regissør Joe Talbot om Herskedals særegne musikk.

Resultatet ble at flere av Herskedals egne komposisjoner var å høre – så vel som hans versjon av «San Francisco», skrevet av John Phillips og opprinnelig fremført av Scott McKenzie var å høre. Denne gang med Michael Marshall på vokal.

Nå har USA nappet på nytt, og Daniel Herskedal sier det er «utrolig stort» å være delaktig i reklamefilmen som arrangør og musiker. Han minner om at Coca-Cola er en av verdens aller mest kjente merkevarer, og at den to minutter lange reklamefilmen vil bli kringkastet over hele verden.

– Å skrive filmmusikk er noe jeg har hatt lyst til å gjøre mer av, også før farsotten satte en stopper for arbeidshverdagen for oss turnerende musikere i mars i år. Timingen for å være med på en så stor produksjon som «Open Up Like Never Before» kunne ikke vært bedre for min del, og jeg håper dette kan lede til flere givende filmmusikksamarbeid i Norge og i utlandet, sier Herskedal.

Torsdag er han i Tromsø og med på åpningen av jazzfestivalen der, før han fredag er å høre på Varangerfestivalen med musikk blant annet fra sitt ferskeste album «Call for Winter», som kom i juni.

Annonse
Annonse
Annonse