MusikkPlot

Jonas Alaska og Mathias Eick er de to første artistene ut i Christer Falcks nye virtuelle konsertserie Koronerulling, som spilles inn og livestrømmes fra Sentralen scene i Oslo.

Christer Falck klar med virtuelle konserter filmet på scene

Allerede er en rekke ulike virtuelle konsertarrangører i gang – og nå føyer Christer Falck seg til dem med en vri: Konsertene i den nye Koronerulling-serien filmes på en scene.

Publisert Sist oppdatert

Først ut er Jonas Alaska, som spiller onsdag 18. mars, og Mathias Eick, som sammen med Eyolf Dale trår til torsdag 19. mars.

Det gjør de fra konsertscenen Sentralen i Oslo – der de filmes av det som beskrives som et lite produksjonsteam, som sitter i andre rom – og der bruken av desinfeksjonsmidler og sosial distanse er behørig etter myndighetenes råd.

Hver Koronerulling-konsert livestrømmes via Facebook, og alt overskudd går til artistene. Etterpå får artistene et proft konsertopptak med seg.

– Koronerulling vil levere konsertproduksjoner i topp kvalitet, som kan nytes direkte hjemme i stuen til folk. Målet er å hjelpe artister og flere ledd i bransjen som følge av dette, sier Christer Falck, som nå kan titulere seg som daglig leder i HES & Falck AS.

Falck forskrekket mange da han meldte at han ville legge ned sitt forlag og plateselskap i oktober i fjor. Men denne uken vendte han tilbake med et nystartet musikkselskap, drevet sammen med veletablerte HES, som skal fokusere på konsertopplevelser.

Sterk start

– Jeg hadde første dag i ny jobb da det ble klart at det meste av konsertvirksomhet kom til å bli rammet hardt i en lang periode, sier Falck.

Som dermed kastet seg rundt og tenkte kreativt på hvordan man så raskt som mulig «kunne bidra til å opprettholde virksomheten til musikere, arrangører og produksjonsarbeidere», heter det i pressemeldingen.

– Dette er jo en økonomisk dråpe i havet, men kan forhåpentlig bidra til å sette fokus på den prekære situasjonen mange musikere befinner seg i akkurat nå. Dessuten er det jo hyggelig å kunne være med å skape kulturopplevelser som alle kan få glede av hjemme i denne rare tiden, sier, sier Christer Falck:

– Vi må bare bidra der vi kan.

Powered by Labrador CMS