Annonse
Jonas Alaska og Mathias Eick er de to første artistene ut i Christer Falcks nye virtuelle konsertserie Koronerulling, som spilles inn og livestrømmes fra Sentralen scene i Oslo. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Christer Falck klar med virtuelle konserter filmet på scene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Først ut er Jonas Alaska, som spiller onsdag 18. mars, og Mathias Eick, som sammen med Eyolf Dale trår til torsdag 19. mars.

Det gjør de fra konsertscenen Sentralen i Oslo – der de filmes av det som beskrives som et lite produksjonsteam, som sitter i andre rom – og der bruken av desinfeksjonsmidler og sosial distanse er behørig etter myndighetenes råd.

Hver Koronerulling-konsert livestrømmes via Facebook, og alt overskudd går til artistene. Etterpå får artistene et proft konsertopptak med seg.

– Koronerulling vil levere konsertproduksjoner i topp kvalitet, som kan nytes direkte hjemme i stuen til folk. Målet er å hjelpe artister og flere ledd i bransjen som følge av dette, sier Christer Falck, som nå kan titulere seg som daglig leder i HES & Falck AS.

Falck forskrekket mange da han meldte at han ville legge ned sitt forlag og plateselskap i oktober i fjor. Men denne uken vendte han tilbake med et nystartet musikkselskap, drevet sammen med veletablerte HES, som skal fokusere på konsertopplevelser.

Sterk start

– Jeg hadde første dag i ny jobb da det ble klart at det meste av konsertvirksomhet kom til å bli rammet hardt i en lang periode, sier Falck.

Som dermed kastet seg rundt og tenkte kreativt på hvordan man så raskt som mulig «kunne bidra til å opprettholde virksomheten til musikere, arrangører og produksjonsarbeidere», heter det i pressemeldingen.

– Dette er jo en økonomisk dråpe i havet, men kan forhåpentlig bidra til å sette fokus på den prekære situasjonen mange musikere befinner seg i akkurat nå. Dessuten er det jo hyggelig å kunne være med å skape kulturopplevelser som alle kan få glede av hjemme i denne rare tiden, sier, sier Christer Falck:

– Vi må bare bidra der vi kan.

 
Annonse
Annonse
Annonse