Annonse
Christel Alsos er dobbelt juleaktuell. Foto: Sony Music / handout NTB kultur

Christel Alsos drar ut på stimuleringsstøttet juleturné – tror på musikk som trøst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Det er kanskje derfor jeg liker julekonsertene så godt; det er trøst i disse låtene som beveger seg gjennom generasjoner, gjennom mange ledd av levd liv, sier Christel Alsos – som blir en av artistene som i koronajulen 2020 legger ut på turné.

– I julen stopper vi litt opp, ser oss selv i denne rekken. Sammen med familien eller en venn, med søsken eller kjærester, eller i savnet etter noen. Vi hører julesanger vi sang som barn, eller en salme som minner om mormor. Det er både fint og sårt. Julen er summen av livet i et heftig forstørrelsesglass, sier Alsos.

Som også har tanker om hvordan musikk er til trøst, særlig nå.

– Å få pynte, kose oss, spise det vi alltid spiser og høre på det vi alltid hører på vil kanskje være til trøst og hjelp. Akkurat det med trøst er noe som er viktig for meg, noe jeg vil musikken min skal kunne være.

Selv har den folkekjære artisten det hun kaller «et ganske barnlig forhold til julen».

– Jeg vil ha snøkuler, kakao, familiefilmer og jeg tviholder på spenningen. At det skal være noe å glede seg til, sier Christel Alsos, som legger ut på en nokså annerledes juleturné enn hun pleier:

Hun spiller to konserter hver kveld i konsert- og kulturhus i fem byer, og er blant artistene som onsdag fikk stimuleringsmidler: 1,5 millioner går til juleturneen til Christel Alsos.

Fredag slipper hun dessuten albumet «I den kalde vinter», som er konsertopptak fra julekonserten hennes i Oslo Konserthus i 2019, med sanger som tittelsporet, «Det kimer nå til julefest», «Det hev ei rose sprunge», «Joy To The World», «Hellige natt – O helga natt», «Deilig er jorden» og «Nordnorsk julesalme». Andre del kommer julen 2021.

Annonse
Annonse
Annonse