Annonse
Da blir det juleturne for denne trioen: Ole Børud, Maria Solheim og Lewi Bergrud. Foto: Oda Hveem / handout

«Blåtoner»-turné reddet på tampen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det på nære nippet av «Blåtoner»-turneen, der Ole Børud, Maria Solheim og Lewi Bergrud skal synge seg gjennom et knippe norske kirker, måtte avlyses.

Nå kan forestillingens produsent Febe Rognstad juble over at det blir juleturné for sjette år på rad for «Blåtoner».

Etter å ha ventet i uvisshet i mer enn fire uker på svar fra Kulturrådet om det kom til å vanke stimuleringsmidler eller ikke – noe som var nødvendig for at juleturneen skulle kunne gjennomføres, gikk en frustrert og fortvilet Rognstad mandag ut med et åpent brev.

Der refset hun Kulturrådets behandlingstid av søknadene. Hun hadde sendt inn søknad 25. oktober, og fem dager før turnéstart svevde hun fortsatt i uvisse. Onsdag måtte hun ta avgjørelsen om det måtte avlyses.

– Ord kan ikke beskrive den følelsen jeg sitter med. Ikke bare på våre vegne, men på vegne av artister, lyd- og lys og annet crew som ikke vet om de skal stå på scenen om fem dager eller ikke, utdypet hun til VG tirsdag.

– Som utenforstående så virker det som om de store produsentene eller aktørene har fått sitt først, sa hun blant annet til VG. Senere samme dag kom beskjeden fra Kulturrådet: «Blåtoner» fikk 1,8 millioner kroner i støtte. Nå takker Rognstad Kulturrådet, og sier til Vårt Land:

– Summen vi søkte om er noe avkortet, men nå er jeg superhappy. Dette er nok til å garantere for at vi kan dra ut på tur, og det er det viktigste for oss akkurat nå.

Første konsert ut er søndag 29. november i Hov kirke i Søndre Land.

Annonse
Annonse
Annonse