Annonse
Helseminister Bent Høie. Foto: Jil Yngland / NTB
Vil redde julekonsertene

Ber Bent Høie snu om kirkebenkene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

«Folk i hele Norge trenger musikkens og kulturens kraft nå, i en vanskelig og mørk tid. Vi vil derfor be helseministeren og kulturministeren om å revurdere definisjonen av fastmonterte seter, og i stedet innføre et krav til fast seteplassering», skriver Norsk musikkråd og Kulturalliansen i et felles brev til helseminister Bent Høie (H) og kulturminister Abid Raja (V).

Dagsavisen skriver at brevet ble sendt til Helsedepartementet og Kulturdepartementet torsdag ettermiddag.

– Vi appellerer spesielt til helseminister Bent Høie og helsemyndighetene, som står bak denne beslutningen. Hvis de snur fort nå, er det håp om at vi får flere julekonserter, sier Åsmund Mæhle, som er generalsekretær i Norges Korforbund og styreleder i Kulturalliansen.

Norsk musikkråd og Kulturalliansen er paraplyorganisasjoner i det frivillige kulturlivet som omfatter kor, korps, orkestre, band, ungdomslag og konsertarrangører over hele landet.

Kinoer og teatre kan fortsatt ha 200 publikummere. Når det kun er tillatt med 50 i kirker, mener de at det skjer en forskjellsbehandling.

– Vi tror ikke helsemyndigheten vet nok om norsk frivillig kultur- og musikkliv og hvordan det fungerer. Det virker heller ikke som de vet hvor gode vi er blitt på smittevern, sier Mæhle.

Kulturdepartementet viser til viser til Helse- og omsorgsdepartementet for svar. Dagsavisen hadde fredag ettermiddag ikke fått noe svar fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Annonse
Annonse
Annonse