Annonse
Marcus Kabelo Møll Mosele går under artistnavnet Kamelen. Her er han under Spellemann i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artisten kjent som Kamelen frikjent for ran og trusler

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Aktor la sist uke ned påstand på ett år og to måneders fengsel.

Forsvarer Jørgen Riple sier til Bergens Tidende at Mosele er idømt 28 dager fengsel for andre forhold i tiltalen. Mosele har allerede over hundre dager i varetektsfradrag, og Riple regner med at han kan løslates torsdag.

– Han har oversont for lenge siden. Jeg har informert ham om dommen. Han var lykkelig, sier advokaten etter å ha ringt Mosele i fengselet.

I den enstemmige dommen heter det at retten mener Mosele må frifinnes fordi det «knytter seg så mye tvil til om tiltalte kan være gjerningsperson nr. 2».

Tvilen knytter seg til fornærmedes ulike beskrivelser av gjerningspersonen, knyttet til hudfarge og høyde.

Ettersom rapperen er frikjent for ransanklagen, droppes også anklagen om at han skal ha kommet med en drapstrussel mot den fornærmede i ranssaken.

– Vi tar dommen til etterretning, og det er besluttet at han skal løslates. Det blir opp til statsadvokaten å vurdere om dommen skal ankes eller godtas, sier politiadvokat Jørgen Henriksen, som var aktor i saken.

Annonse
Annonse
Annonse